loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Polonya, Ukrayna topraklarına yerleşmeye başladı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Polonya, Ukrayna topraklarına yerleşmeye başladı
Tarih: 10.06.2022 - 13:59
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Polonyalı siyasetçilerin Putin'ı Adolf Hitler’e benzetmeleri söylemi sorulunca; “Onlara tarih öğrenmelerini ve Polonya tarihinin temelini oluşturan olayları okumalarını tavsiye ederim” dedi.

Bugün Avrupa Adalet Divanı’nda RT yayınlarının AB topraklarında yasaklanmasıyla ilgili davanın ilk duruşması görülürken Twitter’dan, RT Fransa’nın basın servisinin hesabına engel geldi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Polonya’nın ‘Ukrayna topraklarına aktif bir biçimde yerleşmeye başladığını’ belirtti.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Polonya’nın ‘Ukrayna topraklarına aktif bir biçimde yerleşmeye başladığını’ belirtti.
 
Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Nazi lider Adolf Hitler’e benzettiklerini söyleyen Polonyalı siyasetçilerin söz konusu görüşü sorulunca, “Onlara tarih öğrenmelerini ve Polonya tarihinin temelini oluşturan olayları okumalarını tavsiye ederim” dedi.
 
Rusya Dışişleri Bakanı, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy’in Putin ve Rus siyasetçiler hakkında yeni yaptırım kararları almış olmasını ise ‘bir çocuğun kendi kendini eğlendirmek için yaptığı şeyler’ olarak tanımladı. Ukrayna’nın yaptırım kararını ciddiye almadıklarını ve karşı yaptırım kararı alacak kadar önemsemediklerini ekledi.
 
 

 

Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları