loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya, Halep'e 8.5 ton insanı yardım gönderdi

Rusya, Halep'e 8.5 ton insanı yardım gönderdi
Tarih: 06.01.2017 - 11:01
Kategori: Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Suriye’nin Halep ve Lazkiye kentlerine son 24 saatte 8.5 ton insani yardım götürüldüğü belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Suriye ordusunun 22 Aralık’ta Halep’in militanlardan kurtarıldığını ve kontrolün geri alındığını açıklamasının ardından yardım operasyonları devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezinden yapılan açıklamaya göre, Halep ve Lazkiye’de son 24 saatte gerçekleştirilen 4 insani operasyon çerçevesinde sivillere 8.5 ton insani yardım götürüldü.

Lazkiyeli çocuklara hediyeler verildi

Açıklamada ayrıca Lazkiye’deki bir okul ve çocuk yuvasındaki çocuklar için 5.5 ton hediye götürüldüğü aktarıldı. Halep’te ise Şeyh Maksud bölgesindeki sivillerin bulunduğu bir barınma noktasına 5.5 ton, Benezid, Ensari ve Art-el-Sabag bölgelerine de 2 ton yardım ulaştırıldı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları