loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev, sivillerin Mariupol'dan tahliyesine ilişkin koşulları ihlal etti

Rusya Savunma Bakanlığı: Kiev, sivillerin Mariupol'dan tahliyesine ilişkin koşulları ihlal etti
Tarih: 07.03.2022 - 00:15
Kategori: Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol'dan insani koridorların sağlanması ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğini bildirdi. ‘Kiev makamları sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya devam ediyor’

Bakanlığın Ukrayna İnsani Yardım Karargahından yapılan açıklamada, “Bugün Rusya Federasyonu, insani yardım operasyonu kapsamında Mariupol'daki sivilleri bir kez daha tahliye etmeye çalıştı, insani konvoyun güzergahı, karşılanacağı zaman ve yer ayrıntılı olarak çalışılarak Ukrayna tarafıyla mutabık kalındı. Rusya, insani koridorun oluşturulması için tüm koşulları yerine getirdi. Ukrayna tarafının yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtmek zorundayız” ifadelerine yer verildi.
 
‘Kiev makamları sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya devam ediyor’
 
Açıklamada ayrıca, “Tüm bu provokasyonlar, Kiev makamlarının varılan anlaşmaların uygulanmasından kasten kaçtığını ve sivil nüfusu canlı kalkan olarak kullanmaya yönelik suç eylemlerini sürdürdüğünü açıkça ortaya koyuyor” denildi.
 
‘Ukrayna’daki neo-Naziler yabancıları silahla tehdit ediyor’
 
Ukrayna’daki aşırı milliyetçi grupların yabancılara karşı ortaya koyduğu tutuma da değinilen açıklamada, “Dün Hindistan vatandaşlarının tahliyesi sırasında radikal milliyetçiler, silahlarla fiziksel şiddet tehdidinde bulunarak, Ukrayna'nın batı sınırlarına doğru güvenli olmayan yollardan tahliye etmeyi reddeden yabancı vatandaşlarının gözünü korkuttu” bilgisine yer verildi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin muharebe kabiliyetine sahip hava unsurlarının neredeyse tamamının imha edildiğini açıkladı.
 
Basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin avcı uçakları ve hava savunma sistemleri, Ukrayna'ya ait üç Su-27 avcı uçağını ve üç insansız hava aracını daha vurdu. Dün ve henüz devam eden bugün boyunca Ukrayna Hava Kuvvetleri 11 savaş uçağı ve 2 helikopter kaybetti. Kiev rejiminin muharebe kabiliyetine sahip hava unsurlarının neredeyse tamamı imha edildi" dedi.

 

Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları