loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'da belirlenen tüm hedefler vuruldu, amaca ulaşıldı

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'da belirlenen tüm hedefler vuruldu, amaca ulaşıldı
Tarih: 10.10.2022 - 14:44
Kategori: Dünya

Bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev ile bir dizi kente gerçekleştirilen füze atışları hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu ve amaca ulaşıldığını vurguladı.

Konaşenkov, "Bugün Rusya Silahlı Kuvvetleri tarafından uzun menzilli, yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna'nın askeri idare, haberleşme ve enerji sistemlerinin bulunduğu tesislere yoğun atışlar yapıldı. Atışlar amacına ulaştı. Belirlenen tüm tesisler vuruldu" dedi.
Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC), Zaporojye, Nikolayev ve Dnepropetrovsk bölgelerinde yürütülen faaliyetlere değinen Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait 6 komuta noktası, 5 mühimmat deposu ve 2 yakıt depolama üssünün imha edildiğini belirtti.
Ukraynalı birliklerin Nikolayev-Krivoy Rog yönünde üç tabur taktik grubu ve yabancı paralı asker birliğiyle saldırıya geçtiğini ancak Rus güçlerinin düşmanı başlangıçtaki konumlarına geri püskürttüğünü anlatan Konaşenkov, 60'tan fazla Ukrayna askeri, 9 tank, 16 askeri zırhlı araç ve 17 taşıtın imha edildiğini bildirdi.
Herson Bölgesi'nde Ukrayna ordusuna ait MiG-29 savaş uçağı ile ABD yapımı HARM füzelerinin ve HIMARS havan mermilerinin vurulduğunu belirten Konaşenkov, 6 İHA ile 1 Toçka-U füzesinin de imha edildiğini de sözlerine ekledi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları