loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya-Ukrayna savaşında 4. gün; 'Rusya Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna ile görüşmeler henüz başlamadı'

Rusya-Ukrayna savaşında 4. gün; 'Rusya Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna ile görüşmeler henüz başlamadı'
Tarih: 27.02.2022 - 20:31
Kategori: Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'yla görüşmeler sonucunda barışın sağlanabileceğini, ama Kiev'in tesliminin söz konusu olmadığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in Anayasa Mahkemesi Temsilcisi Venislavski, Belarus'taki Rusya-Ukrayna görüşmelerinin başladığını iddia etti.
 
Ancak Rusya'dan yapılan açıklamada görüşmelerin henüz başlamadığı, heyetlerin görüşme yerine henüz yeni gelmeye başladığı belirtildi.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise, Rusya'yla görüşmeler sonucunda barışın sağlanabileceğini, ama Kiev'in tesliminin söz konusu olmadığını söyledi.
 
Rus Dışişleri: Lavrov, Çavuşoğlu'na Rusya’nın operasyon sürdürdüğü Ukrayna’daki durum hakkında bilgi verdi
 
Rusya Dışişleri yetkilileri, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.
 
Rusya Dışişleri’nden yapılan açıklamada, Lavrov’un Türkiye Dışişleri Bakanı’na Rusya’nın operasyon sürdürdüğü Ukrayna’daki durum hakkında bilgi verdiği kaydedildi.
 
Rusya Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Lavrov, özel askeri operasyon yürütülen Ukrayna’da durumun nasıl gelişmekte olduğuna ilişkin (Çavuşoğlu’na) bilgi verdi ve Ukrayna yönetimi ile görüşme olasılığı hakkındaki ilkesel yaklaşımlarımızı karşı tarafa aktardı” denildi. Rusya Dışişleri Bakanı, Türk mevkidaşına, Ukrayna’daki önceliklerinin sivillerin güvenliğinin sağlanması olduğunu söyledi.
 
Rusya Dışişleri’ne göre Çavuşoğlu da Ukrayna’daki Türkiye vatandaşlarının ülkelerine dönebilmeleri için Rusya’nın desteğini istedi. Türkiye Dışişleri Bakanı’nın bu isteği karşısında, bu konuda Rusya tarafına bağlı olan her şeyin yapılmakta olduğu ve yapılmaya devam edeceği konusunda karşı tarafa güvence verildi ve ‘Ukrayna silahlı kuvvetleri ile orduya iliştirilmiş neo-Nazi grupların hedeflerine ulaşmak için yabancı vatandaşları kullanmasına izin verilmeyeceği’ ifade edildi.
 
Lavrov ve Çavuşoğlu iletişimde kalma konsunda anlaştı. Görüşmenin, Türkiye tarafının inisiyatifi ile gerçekleştiği belirtildi.
 
Zelenskiy: Belarus'taki görüşmenin sonuç vereceğine inanmıyorum ama şans verilmeli
 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Belarus'ta başlatılması beklenen Ukrayna-Rusya görüşmesinin sonuç vereceğine inanmadığını ancak küçük bir şans da olsa bu şansın denenmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Rusya Savunma Bakanlığı: Operasyonun başlamasından bu yana Ukrayna tarafına ait 1.067 askeri tesis vuruldu
 
Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Rusya ordusunun Ukrayna’da özel operasyon başlatmasından beri Ukrayna tarafına ait 1.067 askeri tesisi vurduklarını söyledi.
 
Rusya savunma yetkilileri, Ukrayna’daki operasyon sırasında öldürülen ve yaralanan Rusya askerleri olduğunu kaydetti. Rus yetkililer, karşı tarafın esir aldığı Rusya askerinin bulunduğunu da ekledi.
 
“Rusya askerleri, özel askeri operasyon sırasında kendilerine verilen görevleri cesurca ve kahramanca yerine getiriyorlar” diyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ordusunun ‘verdiği kayıpların, öldürülen milliyetçiler ve Ukrayna ordusunun kayıplarından çok daha az olduğunu’ kaydetti.
 
Konaşenkov bunun yanında, Rusya güçlerinin, operasyon sırasında şimdiye dek, Ukrayna ordusuna ait 38 S-300, BUK-M1 ve OSA sistemlerini, 56 radar istasyonunu vurduğunu belirtti.
Kaynak : sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları