loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya uyardı: ''Ortadoğu’da gerilim...''

Rusya uyardı: ''Ortadoğu’da gerilim...''
Tarih: 23.05.2013 - 16:02
Kategori: Dünya

Lavrov, kriz durumlarında BM Güvenlik Konseyi kararlarının kendine göre yorumlanması ve tek taraflı güç yöntemlerinin kullanılmasını eleştirdi...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan gerilimin kalıcı olma riski bulunduğunu ve krizin büyük olasılıkla bölge dışına taşabileceği uyarısında bulundu.

Moskova’da yapılan Avrupa’nın Güvenliği Konferansı’nda konuşan Lavrov, mevcut sorunların üstesinden gelmek için uluslar arası hukuk ilkelerine dayalı ortak adımların atılması gerektiğini söyledi.

İç siyasi sistemde olduğu gibi, uluslar arası hukukun ilkelerinin de üstünlüğü konusunda fikir birliği içinde olunması gerektiğini kaydeden Lavrov, kriz durumlarında BM Güvenlik Konseyi kararlarının kendine göre yorumlanması ve tek taraflı güç yöntemlerinin kullanılmasını eleştirdi.

Küresel güvenliğin sağlanmasında ABD’ye birlikte çalışma çağrısı yapan Lavrov, “Birbirimizin niyetleri ile ilgili şüphelerden korunmak için, mevcut risklerin doğru analizi yapılmalı, sonrasında da tek taraflı müdahale yerine birlikte genel bir adım atılmalı. Bunlar füze savunmaları, uzun dönem askeri planlar ve kriz çözümleri ile ilgili.” ifadelerini kullandı.

Trans-Atlantik dayanışmasının Avrupa’nın genel birliğine karşı olmaması gerektiğini savunan Rus bakan, “Eşit partnerler olarak, potansiyelin artırılmasında birbirimizi tamamlayabiliriz.” dedi. Lavrov, korsanlara yönelik operasyonlarda yapılan işbirliğinin güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları