loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya'dan Türk öğrenci açıklaması

Rusya'dan Türk öğrenci açıklaması
Tarih: 30.11.2015 - 14:29
Kategori: Dünya

Rusya Eğitim Bakanı Dimitri Livanov,yaptığı açıklamada Rusya'da eğitim gören Türk vatandaşı öğrencileri etkilememesi için ek önlemler alındığını söyledi.

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında tırmanan krizden Rusya'da okuyan Türk öğrencilerin etkilenmemesi için ek önlemler alındığı açıklandı. Açıklamayı Rusya Eğitim Bakanı yaptı.

Rusya Eğitim Bakanı Dimitri Livanov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya'da eğitim gören Türk vatandaşı öğrencileri etkilememesi için ek önlemler alındığını söyledi.

Rus haber Ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Livanov, "Bizde eğitim gören Türk vatandaşı öğrencilere yönelik hiçbir kısıtlama söz konusu değil. Aksine tüm üniversitelerimize tebligatlar göndererek, Türk öğrencilerin koruma altına alınması talimatı verdik" dedi.

Rusya'da yaklaşık bin kadar Türk öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bakan, bugüne kadar hiçbir olayın yaşanmadığını belirtti. Livanov, Türkiye'de eğitim gören Rus öğrenci sayısının ise yüzü geçmediğini belirtti.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları