loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya’dan Türkiye’ye: Endişelerimizi ciddiye alın

Rusya’dan Türkiye’ye: Endişelerimizi ciddiye alın
Tarih: 20.11.2021 - 09:19
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Çavuşoğlu ile görüşerek Türkiye’yi Kiev ile askeri teknik ilişkiler konusundaki endişelerini ciddiye almaya çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün yaptığı telefon görüşmesinde Moskova’nın Türkiye’nin Ukrayna ile askeri teknik işbirliği konusundaki endişelerini ciddiye almaya çağırdı.

Tass ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, bu işbirliğinin Ukrayna’nın askerileşmesini teşvik etmesi nedeniyle Moskova’nın endişeli olduğu belirtildi.

Açıklamada, ‘‘Ukrayna’nın daha fazla askerileşmesini teşvik eden Türk-Ukrayna askeri teknik işbirliği konusundaki endişelerimizin ciddiye alınması çağrısında bulunduk. Rus tarafı, Kiev’in Batılı ortaklar tarafından teşvik edilen ülkenin güneydoğusundaki gerilimi artırma politikasının durumu tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaştırmaya götürdüğünü vurguladı” denildi.

Bakanlar, Güney Kafkasya ve Balkanlar’daki durumun yanı sıra ikili meseleler de dahil olmak üzere uluslararası gündemin diğer yönlerine de değindiler. Bakanlık açıklamasında, ‘‘Taraflar ikili ilişkilerin güncel konularını ve gelecekteki Rus-Türk üst ve üst düzey temaslarının programını ele aldı” denildi.

Ukrayna, Rusya’yı ”kontrol altına almak” için Türkiye’den insansız hava araçları satın aldığını bildirmişti.

Kaynak : AJANS BİZİM

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları