loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya’dan vatandaşlara iş dışında seyahate çıkmama tavsiyesi

Rusya’dan vatandaşlara iş dışında seyahate çıkmama tavsiyesi
Tarih: 01.03.2022 - 19:46
Kategori: Dünya

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) Rusya vatandaşlarına; Rusya’dan vatandaşlara iş dışında seyahate çıkmama tavsiyesi verildi. Seyahat edeceklere de ‘Türkiye gibi uçuş kısıtlaması getirmeyen ülkeler üzerinden aktarma yapılabilir’ açıklaması yaptı.

Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) Rusya vatandaşlarına resmi olmadıkça yakın zamanda yurtdışına çıkmamalarını tavsiye etti.
 
Açıklamada, Avrupa’nın Rus hava yollarına semalarını kapatma kararı almasının ardından, özellikle de çok sayıda Rus vatandaşının bulunduğu ülkelere tahliye seferlerinin düzenlendiği, bu seferlerin ancak uçakların üzerinden hareket etmesinin gerektiği ülkelerin izniyle gerçekleştirilebildiği kaydedildi.
 
AB Hava sahası Rus uçaklarına kapatmıştı. Rusya'da 36 ülkenin hava yolları şirketlerine uçuş yasağı getirdi
 
Rusya, Avrupa devletlerinin Rus uçaklarına hava sahasını kapatmasına cevap olarak, Almanya ve Fransa dahil 36 ülkenin uçaklarına hava sahasını kapattı.
 
‘Türkiye gibi uçuş kısıtlaması getirmeyen ülkeler üzerinden aktarma yapılabilir’
 
Açıklamaya göre, havayolu şirketleri partner şirketler üzerinden tahliye uçuşlarının organizasyonu için çalışıyor. Yolcunun bunu reddetmesi halinde parasının tamamı geri ödeniyor. Vatandaşlara ayrıca bu uçuşların düzenlenmesinin alacağı vakit göz önünde bulundurularak, yurda dönmek için şu anda daha tercih edilebilir görünen güzergahları değerlendirmesi de öneriliyor.
 
Bu bağlamda Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri gibi Rusya ile uçuşlara kısıtlama getirmeyen üçüncü ülkelere gidilmesi ve buralar üzerinden Rus havayolu şirketleri veya yabancı şirketler ile aktarma uçuş gerçekleştirilmesi tavsiye ediliyor.
 
Rus vatandaşlarına verilen bir başka tavsiye de Letonya, Litvanya, Polonya ve Finlandiya gidi ülkelere gidip buralardan karayolu ile Rusya’ya ulaşmaları oldu.

 

Kaynak : Sputnik - www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları