loading
close
SON DAKİKALAR

'S&P birkaç Avrupa ülkesinin notunu kırabilir'

'S&P birkaç Avrupa ülkesinin notunu kırabilir'
Tarih: 11.02.2012 - 22:03
Kategori: Dünya

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin bugün birkaç Euro Bölgesi ülkesinin notunu kıracağı belirtiliyor. Fransız kanalları Fransa'nın notunun düşürüldüğünü duyurdu.

Kredi derecelendirme kuruluşu SStandard and Poor's'un (S&P) bugün ilerleyen saatlerde birkaç Euro Bölgesi ülkesinin notunu indirmeye hazırlandığı belirtildi.

Reuters'ın Euro Bölgesi'ndeki üst düzey yetkiliye dayandırdığı habere göre, bu ülkeler arasında Almanya bulunmuyor.

Fransız TV kanalları S&P'nin Fransa'nın kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.

S&P'den CNBC'ye yapılan açıklamada, "Olası not indirimi açıklamaları hakkında yorum yapmıyoruz" denildi.

Haberin duyulmasıyla Euro, dolar karşısında hızla değer kaybederek 1,27 seviyesinin altını gördü. Avrupa borsaları ve İMKB de eksiye döndü.

S&P, geçen yıl Aralık ayı başında, 15 Euro Bölgesi ülkesinin kredi notunu düşüreceği uyarısında bulunmuştu.

Kuruluş, Euro Bölgesi'nin kötüleşen borç krizinin bölgenin güçlü ülkelerini etkilediğine işaret ederek, kredi notu AAA olan Almanya, Lüksemburg, Avusturya, Finlandiya, Fransa ve Hollanda ile diğer 9 ülkenin kredi notunu muhtemel indirim için izlemeye aldığını bildirmişti.

S&P, bu karara Euro Bölgesi'nde artan sistematik stresi gerekçe göstermiş, Euro Bölgesi'nde diğer bir resesyon riskinin artmasının kararın sebeplerinden biri olduğunu da ifade etmişti.

Euro Bölgesi'nin diğer iki ülkesi Yunanistan, en kötü kredi notuna sahipken Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notu da izleme altında bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları