loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya; 'Bu seçimler bir fırsattır; freni boşalmış ve yokuş aşağı son sürat giden bu kamyonu durdurmak için bir kaçış rampasıdır'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya; 'Bu seçimler bir fırsattır; freni boşalmış ve yokuş aşağı son sürat giden bu kamyonu durdurmak için bir kaçış rampasıdır'
Tarih: 17.01.2024 - 09:35
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, konuşmasın başında şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Kaya, 40 yıldır teröre ve destekçilerine karşı mücadele verildiğini ancak bu mücadelede bir zihniyet değişiminin şart olduğunu ifade ederek,

"Biz neyi nasıl yaptık ve neleri de yapmadık ki; bugün hâlâ vatan evlatlarımızı toprağa veriyoruz?” diye başınızı iki elinizin arasına alıp düşünün.

Toplumun yarısını hain ilan eden bir dille, teröre karşı mücadele edemezsiniz. Ahlaki ve manevi değerlerimize yaslanmadan, adaleti hakim kılmadan; terörün kökünü kazıyamazsınız. Güçlü ve bağımsız bir ekonomi geliştirmeden, şahsiyetli bir dış politika takip etmeden; terör örgütlerinin ve onların ağababalarının planlarını boşa çıkaramazsınız.

Bush, Obama, Trump, şimdi de Biden! Var mı birbirlerinden hiç farkları? Dördüne de siz meydanlarda heyheylenip, kapalı kapılar ardında ne dedilerse yapmadınız mı? Siz onları otel lobilerinden tanırsınız; biz onları Vietnam’dan, Irak ve Afganistan’dan tanırız!

100 gün artık geride kaldı. Günlerdir İsrail, göz göre göre soykırım yapıyor; fakat görmezden geliniyor. Günlerdir Filistinli mazlumların feryatları yükseliyor; ancak duymazdan geliniyor.

1948’e giden süreçte, 1948-1969 arasında, 1969’dan 7 Ekim 2023’e giden dönemde susuldu, görmezden gelindi de ne oldu? İsrail, durdu mu? Slogandan, süslü kınama cümlelerinden İsrail anladı mı? Hayır! Öyleyse en azından şu gidip gelen gemileri bari durdurun!" diye konuştu.

Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulanan Kaya, alım gücünün günden güne eridiğini savundu.

İsrail aleyhine, Filistin lehine somut adımlar atarsak; “Ekonomimiz bozulurmuş.” Yuh olsun size! Yazıklar olsun size? Bugüne dek onları incitecek bir şey yapmadınız da ekonomimiz çok mu iyi durumda?

Allah aşkına bu şartlarda 10 olsa ne olur, 15 olsa ne olur? Siz enflasyonu dizginleyemediğiniz, kira fiyatlarına bir çözüm bulmadığınız takdirde sadece rakamlar büyür.

Kaya, 17 bin lira asgari ücretle milyonlarca insanın açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edildiğini belirterek, emekli aylığının 10 bin lira olduğunun açıklanmasıyla da bir başarı hikayesi daha çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

"Belediyecilik, bizim işimiz! Nasıl doğru, faydalı ve verimli belediyecilik yapılır; Türkiye’ye bunu biz öğrettik, gösterdik. Birilerinin yana yakıla aradığı 94 ruhunun adresi, Saadet Partisi’dir.

Başkan adaylarımızdan meclis üyelerimize varıncaya dek tertemiz ve işinin ehli kadrolarımızla, Türkiye’nin ihtiyacı olan politikalarımız ve şehirlerimizin ihtiyacı olan projelerimizle bu seçimlere damga vuracağız."

Yaklaşan yerel seçimlerin bir fırsat olduğunu söyleyen Kaya, "Bu seçimler bir fırsattır; freni boşalmış ve yokuş aşağı son sürat giden bu kamyonu durdurmak için bir kaçış rampasıdır." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları