loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet ittifakı adayını açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu ortak aday

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Millet ittifakı adayını açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu ortak aday
Tarih: 06.03.2023 - 20:47
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ortak aday olarak Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladı. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Millet İttifakı’nın Kapısı, Ortak Türkiye Hayalimizi Paylaşan Herkese Açıktır" dedi.

Liderler toplantısı bitti. Saadet Partisi önü; Millet ittifakı adayını açıkladı; Kemal Kılıçdaroğlu ortak aday oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi önünde yaptığı ilk konuşmada; "Bizim soframız Halil İbrahim Sofrası hep beraber başaracağız."

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı’nın kapısı, ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı yürekten selamlıyoruz. Sevgili dostlarım, ey güzel halkım, hiç kimse merak etmesin. Ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bugün yapılan ve 5 saat süren toplantının ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Teşekkür ederim, çok teşekkür ederim.

Değerli kardeşlerim, Sayın Genel Başkanlarıma hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum.

Sevgili halkım, değerli kardeşlerim, Yunus Emre, ‘Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz’ der. Biz Yunus Emre’nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık.

Bu sofra, Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken tok yatmamaktır. Halil İbrahim sofrası, tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Halil İbrahim sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektir. Bizim soframız, barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz, Türkiye’yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız.

Biz, Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz.

11 madde az önce içeride sonuçlandı ve onu biraz sonra basın mensuplarıyla paylaşacağız.

Bu kapsamda, Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde Millet İttifakı’na dahil diğer partilerimizin Sayın Genel Başkanları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır.

Şunu da belirtmek isterim; Millet İttifakı’nın kapısı, ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin 85 milyon insanımızı yürekten selamlıyoruz. Deprem felaketinin bugün birinci ayı. Kaybettiğimiz vatandaşlara bu mübarek Berat Kandili gecesinde Allah’tan rahmet diliyorum.

Sevgili dostlarım, ey güzel halkım, hiç kimse merak etmesin. Ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları