loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya; Adalet söz değil, davranış. Söylem değil eylemdir!

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya; Adalet söz değil, davranış. Söylem değil eylemdir!
Tarih: 31.01.2024 - 09:40
Kategori: Siyaset

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TBMM Genel Kurulunda Can Atalay için alınan kararı "utanç ve hukuksuzluk" olarak değerlendirdi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Kaya, "Bu utancın ve bu hukuksuzluğun iki baş mimarı vardı. Biri Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, diğeri de görevli Meclis Başkanvekili Sayın Bekir Bozdağ. Siyasette yola çıkarken ettikleri büyük lafları, geçmiş mücadelelerini adeta çöpe atarak anayasa tanımazlığa birlikte imza attılar." ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ'ın inandığı değerleri bir tarafa bırakarak görevini yerine getirdiğini söyleyen Kaya, "Bu günler gelir geçer ama bu hukuksuzluklar ve utanç sahiplerinin boynunda bir yük olarak geleceğe taşınır.

Anayasal uyuşmazlıklar söz konusu olduğunda Anayasa Mahkemesinin konumu uyuşmazlıkları çözen karar mercii, diğer kamu makamlarının konumu uyuşmazlığın tarafı olmaktan ibarettir.

Bireysel başvuruya, ihlal kararlarına uyulmamasıyla verilen zarar sadece Can Atalay'ın haklarından mahrum bırakılmasıyla sınırlı değildir. Ülkemiz için büyük bir kazanım olan Bireysel Başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte vahim bir olaydır.

Bugünler gelir geçer ama bu hukuksuzluklar sahiplerinin boynuna takılır.

Adalet söz değil, davranış. Söylem değil eylemdir! En temel ahlaki ilke insan olmak ve insan olarak kalabilmektir. Bu dönüştürülmek istediğiniz canavar siz olmamalısınız!

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları