loading
close
SON DAKİKALAR

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya; 'Eğer Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olmasaydı; iktidar Filistin meselesinde hamaset satmaya devam edecekti'

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya; 'Eğer Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olmasaydı; iktidar Filistin meselesinde hamaset satmaya devam edecekti'
Tarih: 06.12.2023 - 11:39
Kategori: Siyaset

Saadet - Gelecek Partisi TBMM Grup Toplantısında Saadet Partisi adına Grup Bakanvekili Bülent Kaya, Gelecek Partisi adına genel başkan Ahmet Davutoğlu konuştu.

Saadet - Gelecek Partisi TBMM Grup Toplantısı 6 Aralık 2023, Çarşamba Saat: 09.30'da başladı;

 
Saadet Partisi adına TBMM Grup Toplantısında konuşan Grup Bakanvekili Bülent Kaya;
Bu ülkede tasarrufa 31 Mart'ta AK Parti'nin ampulünü söndürerek başlayabiliriz.
Bütçede yine aslan payı; üreticilerin değil, faiz lobilerinin!
Bu ülkenin İsrail'e herhangi bir borcu olmadığını söylüyorsunuz ki elhak doğrudur. Ama anlaşılan o ki bu adımları atamadığınıza göre sizin iktidar olarak İsrail’e ve sizi destekleyen uluslararası çevrelere bir borcunuz var.
İsrail'e giden gemilerle ilgili görüntüler için 2021 yılına ait diyorsunuz. Özrünüz kabahatinizden büyük! İsrail 7 Ekim'de mi zalimleşti?
Siz normalleşme çabaları altında İsrail gazını görüp avucunuzu ovuşturken Filistinli kardeşlerimiz hayatlarını kaybetmeye devam ediyordu.
Şahsiyeti dış politika denince; sadece kürsülerde efelenmeyi anlarsanız, kürsülerden inince önünüze ne konursa elbette ona imza atarsınız!
Eğer Saadet Partisi ve Gelecek Partisi olmasaydı; iktidar Filistin meselesinde hamaset satmaya devam edecekti.
Sayın Meclis Başkanı her parti grubuna nasıl davranması gerekiyorsa, Saadet Gelecek Grubuna da o şekilde davranması gerektiğini ya öğrenecek ya da kendisine öğreteceğiz!
Bizim bu hak mücadelemiz; bir dilenme değil, bir direnme mücadelesidir!
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya Necmettin Erbakan'ın, başbakanlığı döneminde, Özürlüler İdaresi Başkanlığını kurduğunu, şimdiki iktidarın burayı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne çevirdiğini, ardından da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir kuruluş haline getirdiğini hatırlattı.

Erbakan'ın, engellilere verdiği önemin burada görüldüğünü aktaran Kaya, engellinin partisi, siyaseti olmayacağını, Mecliste uzlaşıyla engellilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini anlattı.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü olduğunu anımsatan Kaya, "Kadınların her alanda hak ettikleri temsiliyete ulaşması için geri durmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

6 Temmuz'da parti gruplarını oluşturduklarını, gruplarının bu tarihten beri "yok sayılmaya çalışıldığını" iddia eden Kaya, "Sayın Meclis Başkanı'ndan ya da başka bir otoriteden, yani kimsenin babasının bostanından bağ talep etmiyoruz, sizlerin hakkınızı talep ediyoruz. Bu, Meclis Başkanımızın lütfu değil, yasaların, Meclis İçtüzüğünün verdiği bir görevdir." diye konuştu.

Filistin'in kanayan bir yara olduğunu, bu konuda iktidara çağrıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Kaya, "İsrail 7 Ekim'de mi zalimleşti? İsrail 75 yıldır terörist, 75 yıldır zalim. Sizin aklınız yeni mi başınıza geliyor?" ifadesini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları