loading
close
SON DAKİKALAR

Sabahat Tuncel: Kaçırılan kamu görevlileri yarın teslim edilebilir

Sabahat Tuncel: Kaçırılan kamu görevlileri yarın teslim edilebilir
Tarih: 12.03.2013 - 12:37
Kategori: Gündem

BDP'li Sabahat Tuncel, "Oradaki koşullar itibariyle bugün olamayabileceği, yarına kalabileceği bilgisi bize geldi" dedi...

Radikal.com.tr - PKK ’nın elinde bulunan 6’sı asker 8 kamu görevlisini almak için BDP ’li miletvekilleri ve STK temsilcilerini almak için BDP Milletvekili ve STK temsilcilerinden oluşan heyet geceyi Cizre’de geçirdi. Heyet sabah erken saatlerde ise Erbil’e doğru yola çıktı.

Ancak, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olduğu gerekçesiyle sınırdan dönmek zorunda kaldı.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Cizre'de kamu görevlilerini almaya giden heyetin gidişinin ardından yaptığı açıklamada, heyetin Habur Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptığını belirterek, atılan bu adımın önemli olduğunu söyledi.

Kamu görevlilerinin ailelerine teslim edilmesinin Türkiye 'de Kürt sorununun çözülmesi noktasında başlayan sürece pozitif katkı sunacağını düşündüklerini kaydeden Tuncel, "Heyetimiz bölgesel Kürt yönetiminin olduğu yere geçtiler. Bugün itibariyle PKK'nın elindeki kamu görevlilerini alıp Türkiye'deki ailelerine teslim edecekler. Ama oradaki koşullar itibariyle bugün olamayabileceği yarına kalabileceği bilgisi bize geldi. Umarım bir sorun çımadan kamu görevlileri ailelerine ulaştırılır" diye konuştu.

Heyette BDP Milletvekilleri Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu ile Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici’nin yer aldığı belirtildi. Heyet, Erbil’de PKK’dan gelecek mesajı beklecek. Örgütün, teslim edeceği noktaya ilişkin mesajının gelmesinin ardından heyet bu noktaya giderek kamu görevliler ve güvenlik güçlerini teslim alacak.


AİLELER YOLA ÇIKTI 

Öte yandan Van'ın Çatak ilçesinde görev yaparken terör örgütünce 1,5 yıl önce kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in babası Hidayet Özgen, PKK tarafından çocukları kaçırılan 5-6 aileyle Şırnak'a doğru gittiklerini belirterek, "Oğlumu alacağımız için çok mutluyum" dedi.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Özgen, terör örgütü PKK tarafından değişik tarihlerde kaçırılan kamu görevlilerinin aileleriyle Şırnak'a doğru hareket halinde olduklarını dile getirdi.

Hidayet Özgen, "5-6 aileyle Şırnak'a doğru gidiyoruz. Oğlumu alacağımız için çok mutluyum. Mutluluğumu anlatamıyorum" dedi.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları