loading
close
SON DAKİKALAR

Sadece 10 yaşındaydı

Sadece 10 yaşındaydı
Tarih: 04.04.2015 - 13:17
Kategori: Dünya

Brezilya'da 10 yaşındaki çocuğun polis kurşunuyla ölmesi halkı sokaklara döktü

Brezilya’da 10 yaşındaki çocuğun polis kurşunuyla öldüğü iddiası ülkeyi karıştırdı. Eduardo de Jesus Ferreira'nın hayatını kaybetmesinin ardından halk sokaklara döküldü. Minik Eduoardo'nun hikâyesi akıllara Berkin Elvan'ı getirdi.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde onbinler, 10 yaşındaki Eduardo de Jesus Ferreira'nın polis kurşunuyla öldüğü iddiaları üzerine sokaklara döküldü.

Focus dergisinin haberine göre; iddiaları reddeden polis, Ferraira'nın yasadışı gruplarca öldürüldüğünü savunuyor.

Anne Terezinha Maria de Jesus Globo gazetesine yaptığı açıklamada, “Olayda tek bir silah sesi duyulmuş ve bu da benim oğlumu öldüren silahtan çıkan sesmiş” dedi. 

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı akıllara getiren olayın ardından göstericiler Complexo do Alemão’da sokaklara döküldü. Göstericilere karşı polis, göz yaşartıcı gaz kullandı.

BAŞKAN ROUSSEFF SÖZ VERDİ

Devlet Başkanı Dilma Rousseff aileye olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılacağı sözü verirken, olaya karışan polislerin görevden alındığı haberde yer aldı.

Rousseff, çocuğun ölümüne neden olanların mahkemede hesap vereceklerini ve gereken cezayı alacaklarını belirtti.

Olayının meydana geldiği kentin gecekondu semtinde, son günlerde polislerle uyuşturucu çeteleri arasında sık sık çatışmalar meydana geliyor ve ölümler yaşanıyor.

Polis, semtteki uyuşturucu çetelerini temizlemek için mücadele verirken, polisin sert tavrını protesto eden göstericiler, “Polis komşularımızı öldürmekten başka bir şey yapmıyor” diye eleştiriyorlar.


14 yaşındaki Berkin Elvan, Gezi direnişinde polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanmış, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybetmişti.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları