loading
close
SON DAKİKALAR

Sadullah Ergin'den Başsavcıya müdahale ziyareti

Sadullah Ergin'den Başsavcıya müdahale ziyareti
Tarih: 24.12.2013 - 17:32
Kategori: Siyaset

Bakan Sadullah Ergin'den Başsavcı Turan Çolakkadı'ya müdahale ziyareti iddiası...

Soruşturmanın ilk günlerinde seçim bölgesi Hatay’dan apar topar gelen ve Başsavcı Turan Çolakkadı’yla görüşen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Başsavcıyla ikinci bir görüşme yaptığı iddia ediliyor.

Fox Tv’de yayınlanan “Çalar Saat” isimli programda İsmail Küçükkaya dün gece Sadullah Ergin’in Başsavcı Turan Çolakkadı ile ikinci kez görüştüğünü iddia etti. İddianın CHP sözcüsü Haluk Koç’un açıklaması üstüne gelmesi dikkat çekti.

‘SORUŞTURMAYA MÜDAHALE EDİLİYOR’

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Başbakan’ın talimatı ile soruşturmaya müdahale ettiğini iddia ederek, “Elimizde ciddi bilgi ve duyumlar var, müdahale edilmesin uyarıyoruz” dedi. Başbakan Erdoğan’ın soruşturmayı durdurmak için özel gayretler içine girdiği duyumları aldıklarını söyleyen Koç, “Adalet Bakanın’ın Başbakan’ın yönlendirmesi ile ilgili harekete geçmesi, soruşturmanın yürümesini engelleyecektir.

Bakan’a çağrı yapıyorum; soruşturmayı engelleme gayretleri içinde olmayın. Yolsuzlukları kapatmak içinde olmayın, savcılara müdahale ediliyor. Yönetmelik çıkarttınız hırsıza önceden haber verme yolunu açtınız şimdi de bizzat dosyaların içeriğine müdahale etme ve karartma aşamasına geldiniz” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları