loading
close
SON DAKİKALAR

Saffet Ulusoy Hayatını Kaybetti

Saffet Ulusoy Hayatını Kaybetti
Tarih: 23.02.2012 - 16:08
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ulusoy Grubu'nun kurucularından olan Saffet Ulusoy yaşamını yitirdi.

İş dünyasında acı kayıp

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Eski Başkanı Haluk Ulusoy'un babası ve Ulusoy Grubu'nun kurucularından Saffet Ulusoy yaşamını yitirdi.

Üç gündür yoğun bakımda tedavi gören Ulusoy, bu sabah saat 10.00 sularında hayata gözlerini yumdu. 

Ulusoy'un cenazesi yarın Levent Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Amcası Saffet Ulusoy'un vefatını CNBC-e'ye değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Avrupa karasularında bir tane TIR yokken, örnek olmuş biri. Yoğun ve yorucu bir hayatı oldu. Kendisini taşımacılığa adamıştı. Karada sıkıntı olunca TIR'ları denizden taşıdı" dedi.

Saffet Ulusoy, 1930 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. 1944-1945 yılında babası Mehmet Bahattin Ulusoy'un yanında çalışma hayatına başladı. 1946 yılında otobüs işletmeciliğine geçen Saffet Ulusoy, böylece taşımacılık sektörüne adım attı. 1974 yılında iş hayatını İstanbul'a nakleden Saffet Ulusoy, karayolu ile uluslararası yük taşımacılığı, otobüs işletmeciliği ve turizm faaliyetlerine önem vererek, büyük operasyonları başlattı.

Ulusoy, 1961 yılında Trabzon Şoförler Cemiyeti 2. Başkanlığı, 1972 yılında Trabzon Belediyesi Reis Vekilliği, 1981-2001 yılları arasında Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanlığı'nı yaptı.

Saffet Ulusoy, Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding bünyesinde 25'ten fazla şirketin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığını yürüttü.

Saffet Ulusoy, Ro-Ro alanındaki uluslararası başarısı dolayısıyla İtalya'nın en büyük onur ödülü olan ''Commendatore'' nişanına layık görüldü. Ulusoy, 18 Ocak 2002'de Almanya Flenburg şehrinin valisi ve belediye başkanı tarafından ''Liyakat Nişanı'' ile ödüllendirildi.

Saffet Ulusoy'un 'Ben Demiştim' adlı yayımlanmış bir kitabı bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları