loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca: 65 yaş üstünde nüfusa göre 4 kat vaka artışı görülüyor

Sağlık Bakanı Koca: 65 yaş üstünde nüfusa göre 4 kat vaka artışı görülüyor
Tarih: 10.09.2020 - 12:00
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, canlı yayında yeni tip Koronavirüs salgınına (COVİD-19) ilişin canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Van Valiliği'ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde vaka sayılarının artışa geçtiğini söyleyen Koca, artışın illere dağılımının homojen olmadığını söyledi.

Koca, "6 ilimizde yüzde 30 ile 70'lere varan düşüşler gördük, bu düşüşler bizi memnun etmişti. Ancak Van için aynı durum mevcut değil. Van, bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. Van'daki vaka sayısı artışı son aya göre neredeyse 2 katına çıktı. Son haftaya baktığımızda ise bu artış yüzde 17 düzeyinde" şeklinde konuştu.

​Van Valiliği'nde açıklama yapan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Filyasyon ekibini 80'den 128'e çıkardık'

  • Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'te birkaç hafta öncesine göre yüzde 30 ile 70'lere varan düşüşler gördük.
  • Van'daki hasta sayısı artışı son aya göre neredeyse iki katına çıktı. Son haftaya baktığımızda ise bu artış yüzde 17 düzeyinde. Van'da üç hafta öncesinden başlayan ciddi bir yoğunluk yaşamaktayız. Bugün durumu kontrol etme çabası içindeyiz.

  • Van'da 80 olan filyasyon ekibi sayımızı 128'e çıkardık. Bu dönemde filyasyon süresini 27 saatten 16 saate düşürdük. Bunu daha da aşağı düşürmek istiyoruz. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastaların ve vefatların artışına sebep oluyor.
  •  
  • '4 katına varan vaka artışının 65 yaş üzerinde görülmesi ciddi risk'
  • Bir diğer önemli hususu da vurgulamak istiyorum. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş, maalesef ağır hastalarımız ve vefatların da artışına sebep oluyor. Van'da 65 yaş üstü nüfusumuz yüzde 4.2. Hasta oranımız yüzde 15.6. Yani nüfusa göre 65 yaş üstü, 4 katına yakın oranda vaka olduğunu görüyoruz.
  • Yoğun bakım hastalarımızın çoğunu 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Yaşlılarımızın, özellikle korunabilir olması son derece önemli. 4 katına varan vaka artışının 65 yaş üzerinde görülmesi ciddi risk oluşturmakta.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları