loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıkladı; "Bugün 7533, bugüne kadar 47823 test yapıldı. Bugün 2069 pozitif toplam da 5698 vaka var. Bugün 17 kaybımız ve toplamda kaybımız 92 var"

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıkladı; "Bugün 7533, bugüne kadar 47823 test yapıldı. Bugün 2069 pozitif toplam da 5698 vaka var. Bugün 17 kaybımız ve toplamda kaybımız 92 var"
Tarih: 27.03.2020 - 19:42
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası gelişmeler hakkında basın toplantısında açıkladı; "Bugün 7533 test yapıldı. Bu güne kadar 47823 test yapıldı. Bugün 2069, toplam pozitif vaka 5698 oldu. Bugün 17 hastamızı kaybettik. Toplam can kaybımız 92'yi buldu"...

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle:

"10 Mart'tan bu yana Türkiye'de birçok şey değişti. Asla diğer ülkelerle aynı durumda değiliz. Oradaki sonuçların kısa sürede ortaya çıktığını akılda tutmalıyız. Türkiye elinden gelen her şeyi yaptı. Bugün şartlar çok farklı. Önceki tedbirler şu an sadece avantaj fazlası değil. Biz 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler kesinlikle farklı olacak. Bu hastalık dünyada hayatı değiştirecek kabiliyete sahip. Hayat tarzımızda geçici bir değişikliğe gitmek gerekli. Temas kesildiğinde virüsün önü kesiliyor. Tedbirler aslında basit. Hastalığın yayılmasını engelleyecek şartları sağlamak ve onlara uymak zorundayız.

Bugün Kurulumuzda en önemli toplantımızı yaptık. Dünyada başarı göstermiş faaliyetleri inceledik. Hastalığı bulunduğu sınırlan içinde tecrit edelim. Sosyal hareketlilik en alt düzeye inmelidir, buna göre düzenlemelidir. İnsanlar bunun için daha az karşılaşmalıdır.

Sokakta geçirilecek zamanın kısıtlanması en önemli konu olmuştur. Virüsün yayılımını önlemek, virüsün yayıldığı yerleri sınırlandırmak. Bunun için hareketliliği olabildiğince azaltmak. Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek. Bu yaklaşım belki de şehirlerin izole edilmesi gibi düşünebilmesi gerekir. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Hastalığın önünü keseceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza yeni kararları arz ettim.

Ne kadar dikkat edersek o kadar kısa sürede bu sürecin üstesinden geleceğiz. Gönlünü ortaya koyan bütün sağlık çalışanlarına teşkkür ediyorum. Hastalığa verileri her gün kurumsal sitemizde açıklayacağımı söylemiştim. Bugün itibari ile internet ortamında açıklanmaya başlanacak. 7533 test yapıldı. Bu güne kadar 47823 test yapıldı. 2069 pozitif vaka. Toplam vaka 5698 oldu. Yoğun bakımda 344 kişi var. Bugün 17 hastamızı kaybettik. Toplam can kaybımız 92'yi buldu. 42 kişi taburcu oldu.

-Biz hangi ilde ne kadar vaka olduğunu biliyoruz. Özellikle bazı illerimiz fazla. Bu konuda değerlendirmeli yapacağız.  

Daha fazla vakanın görüldüğü yerler varsa bunun için yapılması gereken önerileri sunmuş oluyoruz. Cumhurbaşkanı değerlendirmesini yaparsa, gerekli görürse açıklar.
 
(Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın test kitleriyle ilgili videosu) Biz testlerle ilgili özellikle hiç bir vatandaşımız ücret vererek testlerini yaptırmaması gerektiğini söylemişti. Biz testlerin bakanlık olarak karşılıyoruz. Herkesin bulunduğu yerde izin almadan test yapması istenilen bir şey değildir. Çalışabilir her laboratuvara izin vererek bu ihtiyacı gidermek için bir gayret içinde bulundu. Kişilerin dışarıdan test cihazı olarak bunu gerçekleştirmesi kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir.
 
-Sağlık personellerimizin bu dönemde COVID-19 tanısı aldığı oldu. Sayılarını da şu anda söylemek doğru değil. Ama her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımızı belirtmek istiyorum. 3 milyon 615 bin tane N95 maske bütün kurumlara dağıtıldı. Bu oranın ne kadar büyük olduğunu dikkatlerinize sunuyorum. Bu dönemde sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada hiçbir şeyden taviz vermeyeceğiz.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları