loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca: Virüsün ülkemize girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz

Sağlık Bakanı Koca: Virüsün ülkemize girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz
Tarih: 02.02.2020 - 16:30
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu durum değerlendirmesi için 6. kez toplandı. Toplantının ardından Bakan Koca Türkiye'de şu ana kadar koronavirüs vakası görülmediğini belirterek, Çin'den tahliye edilen ve Ankara'da karantina altında tutulan kişilerde hastalık bulgusuna rastlanmadığını söyledi. ...

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu 6. toplantısını Ankara'da gerçekleşti.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Koronavirüs şu ana kadar 26 ülkede daha görülmüştür. Çin dışında görülen hasta sayısı 177 olarak belirtildi. Ülkemizde ise şu ana kadar hiç görülmemiştir. Virüsün ülkemize girmemesi için büyük gayret gösteriyoruz. Dün tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın hiçbirinde hastalık söz konusu değildir. Aslında tahliye edilen kişiler uzun süredir Çin'de izole durumdaydılar. Bilim Kurulu doğrultusunda 14 gün boyunca gözlem altında tutulacaklar. 14 günün ardından normal hayatlarına dönebilecekler. Şu ana kadar herhangi bir hastalık bulgusu görülmedi.

Yarın bildiğiniz gibi okullar açılıyor. Malum kış aylarındayız ve solunum yolu hastalıkları artmaktadır. Bu yüzden velilerimiz dikkatini çekmek ve tedbirleri hatırlatmak isterim. Sınıflar ve diğer alanlar sık sık havalandırılmalı, eller düzenli olarak yıkanmalıdır. Özellikle hapşurmadan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Bilim Kurulunca hazırlanan bilgilendirme notları, Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla velilerimize ulaştırılacak.

18 kişi hakkında numune çalışması yapıldı. Bugüne kadar toplam çalışılan vaka sayısı 103 oldu. Ankara'da gözetim altında olan vatandaşlarımızın ise numuneleri alındı. Sanırım yarın numune sonuçlarını açıklarız. 14 günlük belirlenen sürenin ise en fazla 14 gün olmasını düşünüyoruz. Bu süre kısalabilir.

Termal kamera ve diğer önlemler devam etmektedir. Bu süreçte biz ilave edeceğimiz ilkeler olacak ve bu ilkeleri yarın açıklamış oluruz. Ve hangi durumlarda nereye müracaat etmelerini gerektiğini ise bildiriyoruz."

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları