loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanlığı'nda sürpriz istifa

Sağlık Bakanlığı'nda sürpriz istifa
Tarih: 10.04.2013 - 17:09
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan bugün şaşırtan bir istifa haberi geldi...

Bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Dr. Mustafa Aksoy görevden ayrıldı. Aksoy’un birkaç gün önce Bakan Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldiği, ayrılma kararını ilettiği belirtildi. Müezzinoğlu’nun da ayrılma kararını onayladığı dile getirildi.

Aksoy’un görevden ayrılmasıyla ilgili olarak değişik gerekçeler ileri sürülüyor. Taşra teşkilatı tabelalarından 'T.C' ibaresinin kaldırılmasına yönelik çalışma bunlardan biri. 

Halk Sağlığı Kurumu'nun yeni levhalarına ilişkin çalışmanın 14 Mart 2012 tarihinde yapıldığı, valiliklere ise değişiklik yazısının Ekim 2012’de gönderildiği hatırlatıldı. Bakanlık kaynakları ve Mustafa Aksoy da, görevden ayrılmanın bununla ilgili olmadığını belirtiyor. Söz konusu tasarrufun bakanlığa ait olduğunu aktaran Aksoy, Bakan ile iki gün önce görüştüğünü, mesleğine dönmek istediğini ilettiğini, bakanın da bunu kabul ettiğini anlattı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı’nda görev değişiklikleri olacağının bir süredir konuşulduğu, Aksoy’un görevden ayrılmasının bununla ilgili olduğu, üst kademelerde yeni görevlendirmelerin gündeme gelebileceği ileri sürülüyor…

'Bakanlığın tasarrufuydu'


Mustafa Aksoy, "Kendi mesleğime dönmek için ayrıldım" açıklaması yaptı. Aksoy, ayrılığında, kurumun tabelalarından "T.C." ibaresinin kaldırılmasının rol oynadığı iddiaları için "Ben bir devlet memuruyum. Türkiye Cumhuriyeti yazısını kaldırma ya da koyma yetkimiz olamaz. O bakanlığın bir tasarrufuydu" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları