loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık çalışanları da şehit sayılacak

Sağlık çalışanları da şehit sayılacak
Tarih: 05.10.2012 - 13:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

Görevli oldukları sırada ya da görevleri nedeniyle vefat eden sağlık personelleri de şehit sayılabilecek...

Sağlık Bakanlığı, Bakanlık ve bağlı kuruluşları personelinin yurt içi ve yurt dışı görevlerinin ifası sırasında veya görevleri sebebiyle şehit olmaları halinde, şehit ailelerinin talebi halinde veya Bakanlıkça resen şehitlik belgesi tanzimine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla bir yönerge taslağı hazırladı.

“Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Şehit Belgesi Düzenlenmesine Dair Yönerge” taslağına göre, şehitlik belgesinin verilmesi için, Bakanlık ve valilikler tarafından kolaylık sağlanacak.

Şehitlik belgesi verilmesi için, şehidin eşi, reşit olan çocukları, anne, baba veya kardeşleri talepte bulunabilecek. Talep dilekçeleri, şehidin nüfus cüzdanı fotokopisi ve olaya ilişkin bilgi ve belgeler eklenerek şehidin en son görevli olduğu yerin il sağlık müdürlüğüne verilecek. Müdürlük olayla ilgili değerlendirmesini de yaparak evrakı Bakanlığa gönderecek.

Bakanlıkça resen şehitlik belgesi verilecek hallerde, aynı belgeler müdürlükçe hazırlanarak gönderilecek. Bakanlık ve bağlık kuruluş merkez teşkilatı personeli için talep, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Talep dilekçelerinin ve işlem evrakının Genel Müdürlükçe incelenmesi sonucunda, ilgili personelin yurt içinde veya yurt dışında görevli olduğu sırada görevi ile ilgili olarak ya da yaptığı hizmet nedeniyle derhal veya bu yüzden maruz kaldığı kaza veya saldırı sonucu vefat etmiş olduğunun anlaşılması halinde, adına şehitlik belgesi düzenlenecek.

Şehitlik belgesi, eğer şehit için tören düzenlenecekse tören esnasında,tören düzenlenmeyecekse müdürlük kanalıyla şehit yakınlarına verilecek.

Şehitlik belgesiyle ilgili olarak, Genel Müdürlükçe şehit kayıt defteri tutulacak. Bu defterde şehidin kimliği ve fotoğrafı, vefat tarihi, şehit sayılma nedeni, şehitlik belgesinin tarihi ve numarası yer alacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları