loading
close
SON DAKİKALAR

'Sağlık çalışanlarının hakları hiçe sayılıyor

'Sağlık çalışanlarının hakları hiçe sayılıyor
Tarih: 11.01.2013 - 13:11
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP'li Kadir Gökmen Öğüt, bazı KHB genel sekreterlerinin keyfi uygulamalarının sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini söyledi...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bazı kamu hastaneler birliği genel sekreterlerinin keyfi uygulamalarda bulunduğu iddialarını Meclis gündemine getirdi. Genel Kurul oturumunda yaptığı konuşmada Öğüt, bazı kentlerde görev yapan genel sekreterlerin sağlık çalışanlarına Tam Gün Yasası ile tanınan yasal hakları hiçe sayan uygulamalar yaptığı yönünde şikayetler aldığını söyledi.

"Kamu Hastaneler Birliği Yasası gereği, Genel Sekreterlik makamı birliğin en üst karar ve yürütme organıdır ancak bazı kentlerdeki genel sekreterin görevlerini suistimal ettiğine ilişkin şikayetler tarafıma ulaşmaktadır" diyen Öğüt, " Öyle ki bazılarının, sağlık kurum ve kuruluşlarında mesai sonrası gönüllü çalışma hakkını hiçbir gerekçe göstermeden kaldırdığı duyumunu aldım" diye konuştu.

Bu keyfi uygulama neticesinde sağlık çalışanlarının ek gelirden yoksun bırakıldığını, vatandaşın da mağdur duruma düştüğünü ifade eden CHP'li Öğüt, bir başka şikayet konusunun da yine Tam Gün Yasası'yla belirlenen haftalık 40 saatlik çalışma süresinin genel sekreterler tarafından haftada 45 saate çıkarılması olduğunu söyledi.

Yasa ile verilen hakların, yasa değişikliği olmadan ve gerekçesiz alınmasının hukuka aykırı olduğunu belirten Öğüt, " Böyle keyfî uygulamalara ilişkin size ulaşan şikayetler var mıdır?" diye sordu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları