loading
close
SON DAKİKALAR

''Sağlık haktır, sadaka değil!”

''Sağlık haktır, sadaka değil!”
Tarih: 15.04.2013 - 18:25
Kategori: Siyaset

Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na “Sağlık haktır, sadaka değil!” dedi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı.

"Al bu parayı kızım. Başka ne yapacağım. Al bunları cebinden düşürme." diyen Bakan'a genç kız itiraz etti. Bakanla birlikte camiye geçen kalabalıktan ayrılan genç kız, Erdoğan Bayraktar'ın camiden çıkışını bekledi. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden bir görevli genç kızı ikna etmeye çalıştı. Ancak Bakan'ın çıkmasıyla genç kız, cebine konulan parayı iade ederek, “Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım.” diye konuştu.

Bu bağlamda;

1. İlaçlarını yurt dışından getirme imkanı olmayan ve kanser tedavisi gören hastalar ile ilgili çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu çalışmalar nelerdir?
2. Kanser tedavisi gören, fiziksel ve psikolojik olarak kendisini iyi hissetmeyen hastalara Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından destek verilmekte midir? Verilmekte ise ne tür destek verilmektedir?
3. Sayın Erdoğan Bayraktar’ın kendisini dinlemesini talep eden kanser tedavisi gören üniversitesi öğrencisi genç kıza Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tedavi için destek verilmiş midir?
4. Sayın Erdoğan Bayraktar’ın basın mensupları önünde insanlık onurunu hiçe sayarak sadaka vermesi sonucu, rencide olan vatandaşımız Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından aranmış mıdır? Sağlık Bakanlığı yetkilileri hasta vatandaşımızla yakinen ilgilenmekte midir?
5. Bakan tarafından bile önyargılara maruz kalan hastalarımız için Hasta Hakları açısından ne çalışmalar yapılmaktadır?
6. Evrensel normlara göre sağlık bir haktır, para ile satılamaz ve sadaka olarak verilemez. Sağlık projelerinde çağ atladığınızı iddia ederken “Kanserli bir hastaya” sadaka verir gibi bir Bakanın para uzatması sağlık projelerinde yaşanan çöküşün bir göstergesi değil midir?

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları