loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Müzesi için bağışlar bekleniyor

Sağlık Müzesi için bağışlar bekleniyor
Tarih: 28.11.2012 - 17:10
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi'nin butik müzelerine bir yenisi daha ekleniyor...

Karşıyaka Belediyesi’nin butik müzelerine bir yenisi daha ekleniyor. Hazırlıkları tüm hızıyla devam eden müzede sergilenmek üzere, geçmişten bugüne sandıklarda saklı kalan tıbbi malzeme bağışı bekleniyor. 

Çağrı Karşıyaka Belediye başkanı Cevat Durak’tan geldi. Başkan Durak, İzmir’in sağlık alanındaki geçmişini ve bugününü Karşıyaka’da bir çatı altında toplayacaklarını belirterek, “Biz kendi imkanlarımızla müze için gerekli materyalleri topladık. Ancak, vatandaşların da ellerinde bulunan, sandıklarında sakladıkları malzemeleri bize ulaştırmasını ve bunların geleceğe taşınmasında bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Çamlık 1743 sokakta, geçmiş dönem bakanlarımızdan Refik Şefket İnce tarafından Karşıyaka Belediyesi’ne bağışlanan, halen Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün hizmet verdiği iki katlı binada yapılacak olan Sağlık Müzesi’nde, eski ilaçlar, ilaç yapımında kullanılan materyaller, hastanelerde bulunan malzemeler ve sağlık alanında önemli isimlerin fotoğrafları ile hayatından kesitlerin yer alacağı panolar yer alacak.

Müze için ilk bağışlar Karşıyaka’nın en eski eczaneleri Usmen Eczanesi ile Dörtkardeşler Eczaneler’inden geldi. Ayrıca unutulmaz çocuk doktorlarından Ziya Ertemer’in varisi Levent Erener ile Konak Doğumevi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’de tıp tarihini gözler önüne serecek malzemeler bağışladı.

Karşıyaka Sağlık Müzesi’ne bağışta bulunmak isteyenler Sağlık İşleri Müdürlüğü 0232- 3692730, 0537-3970295, 0533-356 41 54 numaralı telefonlardan bağlantı kurabilir.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları