Milli Savunma Bakanlığı Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan'ın "Irak Kuzeyi Hakurk’ta 1 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu" diyerek duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü’nün Mart ayından beri Covid-19 kabul ettiği vakalar, Türkiye’de hâlâ bazı vakaların Avian Influenza (kuş gribi) veya Mers Cov (Ortadoğu solunum sendromu) olarak kayda geçtiği iddia ediliyor.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Covid-19’a karşı bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini hemen hepimiz biliyoruz.
Sağlık Bakanlığı, 14 Nisan koronavirüs salgını hakkındaki son günlük verilerini paylaştı. Buna göre; "günlük yapılan 33.070 testin 4.062 pozitif, toplam 65.111 hasta, bugün 107, toplamda 1.403 kişi hayatını kaybetti."
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Azap "Toplumun yüzde 60’ı hastalanana kadar biz bu salgınla uğraşmak zorunda kalacağız" dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Koronavirüsün oluşturduğu kaygı, sürekli evde kalmanın yol açtığı can sıkıntısı gibi etkenler nedeniyle son günlerde dert yandığımız ve çözüm bulmakta oldukça güçlük çektiğimiz bir sorun var; “tatlı krizleri”.
CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Uğurcan Demir, bugün uzun süredir mücadele ettiği Korona Covid_19 mücadelesini 27 yaşında kaybetti.
Sağlık Bakanlığı, 13 Nisan koronavirüs salgını hakkındaki son günlük verilerini paylaştı. Buna göre; "günlük yapılan 34.456 testin 4.093 pozitif, toplam 61.049 hasta, bugün 98, toplamda 1.296 kişi hayatını kaybetti."
Koronavirüsü yenen Başhekim ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Terekeci ile Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Özuğuz, yaşadıkları süreci anlattı.
İstanbul Tabip Odası, koronavirüs salgınıyla mücadelede iktidarın önlemleri gerektiği zamanda almadığını belirterek, ancak kamuoyu beklentisi yükselince, günler sonra plansız, programsız, aceleyle zoraki adımlar atıldığını vurguladı.
Uzmanlar tüm dünyada hızla yayılan Koronavirüs salgını ile mücadelede en etkili yöntemin bağışıklığı güçlü tutmaktan geçtiği konusunda görüş birliğine vardı.
Koronavirüs (Kovid-19) hastalarının acil olmayan ameliyatları ertelenmesine karar verildi. Sağlık Bakanlığı, tüm acil cerrahiler için hasta hazırlığının nasıl yapılması gerektiğini ayrıntılarıyla sıraladı.
Covid-19 için en yüksek risk grubunu oluşturanlardan biri de tansiyon hastaları. Öncelikle yapılması gerekenin evde kalmak ve tedbirlere uymak olduğunu söyleyen Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat paniğe kapılmanın tansiyonu daha da yükseltebileceğini söylüyor.
Sağlık Bakanlığı, 12 Nisan koronavirüs salgını hakkındaki son günlük verilerini paylaştı. Buna göre; "günlük yapılan 35.720 testin 4.789 pozitif, toplam 56.956 hasta, bugün 97, toplamda 1.198 kişi hayatını kaybetti."
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, erkeklerde görülen testis ağrısının, koronavirüs belirtisi olabileceğini düşünüyor.
Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede Türkiye'yi başarılı bulduğunu açıklayan Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu "Türkiye sahip olduğu hastane ağı, insan gücü ve uzmanlığı sayesinde bu virüse karşı galip gelecektir" dedi.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ediyor. Türkiye'de ilk vakanın açıklandığı 11 Mart'tan bu yana toplam can kaybı 1.101'e yükseldi
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6 üniversitenin rektör, dekan ve başhekimleriyle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Koca bu görüşmenin ardından aynı gece bu kez 81 İl Sağlık Müdürüyle bir başka toplantı yaptı.
Belçika ve Hollanda’da araştırmacılar virüsten korunmak için yürürken ya da koşarken olması gereken sağlıklı mesafeyi hesapladı.
Sağlık Bakanlığı, 11 Nisan koronavirüs salgını hakkındaki son günlük verilerini paylaştı. Buna göre; "günlük yapılan 33.170 testin 5.138 pozitif, toplam 52.167 hasta, bugün 95, toplamda 1.101 kişi hayatını kaybetti."