Zonguldak'ta 12 lise öğrencisi, 4 aydan bu yana hastanede lösemi tedavisi gören ve saçı dökülen sınıf arkadaşlarına destek için saçlarını kazıttı.
Zonguldak'ta 12 lise öğrencisi, lösemi tedavisi gören ve saçı dökülen sınıf arkadaşları Kutay Gönültaş'a destek için saçlarını kazıttı.
Şarkıcı Cengiz Kurtoğlu, konser için geldiği KKTC'de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Eylül 2017 iş cinayetleri raporu yayımlandı. Rapora göre geçtiğimiz Eylül ayında en az 147 işçi, çeşitli iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Yılın ilk dokuz ayında ölen işçi sayısı ise en az bin 485 oldu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü soru önergesini yanıtlarken, asbestli su borularından içme suyu veren belediyelere tepki gösterdi.
6 Ekim 1990’da türbana karşı tavrı ile bilinen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok evine gönderilen bombalı paketle öldürülüşünün 27. yıldönümünde özlemle anılıyor.
Bursa'da hastaneye kaldırılan eski Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yapılan ameliyatın ardından gözlem altına alındığı bildirildi.
Gaziosmanpaşa’da bir araca yönelik uzun namlulu silahla gerçekleştirilen saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi ise ağır şekilde yaralandı.
Edirne'de okul bahçesindeki Atatürk büstüne yağmurda ıslanmasın diye şemsiye tutan öğrenciler Damla, Dilay ve Masal ile sınıf arkadaşlarına, Antalya'nın Kemer İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül, tablet bilgisayar hediye etti.
Afyonkarahisar’da meydana gelen trafik kazasında 3’ü aynı aileden olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti.
68 kuşağının önemli isimlerinden, TKHP-C’nin kurucularından, yazar ve çevirmen Oktay Etiman 70 yaşında hayatını kaybetti
Nobel Edebiyat Ödülü’nü yazar ve senarist Kazuo Ishiguro kazandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması tamamlanmadığı gerekçesiyle aylardır görevine başlatılmayan hekimleri TBMM gündemine taşıdı.
Nobel Kimya Ödülü'nün bu yılki sahibi, numunelerin son derece düşük sıcaklıkta incelenmesine olanak tanıyan kiro-elektron mikroskobisini geliştiren İsviçreli Jacques Dubochet, Alman Joachim Frank ve İngiliz Richard Henderson'un oldu.
Türkiye'de elektronik sigara konusunda yapılan ilk araştırmalardan biri Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından tamamlandı. Elektronik sigarada tüketilen aromanın kanser sürecinde rol alabileceği ortaya çıktı
Yüksekova ilçesinde PKK tarafından el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker hayatını kaybetti, 4 asker ise yaralandı.
Yazar Emrah Serbes'in 22 Eylül'de İzmir'de arkadan çarptığı araçta yaralanan Nilgün Özçelik yoğun bakımdaki yaşam savaşını kaybetti. Kazada ölenlerin sayısı böylece üçe yükseldi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca, mide rahatsızlıklarında kullanılan 'domperidon' etkin maddeli 15 ilaç, uzun süreli kullanımda kalp rahatsızlıklarına yol açtığı gerekçesiyle geri çekildi
2017 Nobel Fizik Ödülü, yerçekimsel dalgaları gözlemleyen Rainer Weiss, Barry Barish ve Kip Thorne isimli bilim insanlarına verildi.
Antalya'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi'nin zemin katında hiç bozulmamış tapınak keşfedildi. İtalya'ya götürüldüğü iddia edilen Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolaos'un asıl kemiklerinin burada olabileceği iddia ediliyor.
AKP hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm programı ile sağlığın ücretsiz olduğu, sıra beklemeden muayenelerin yapıldığı söylemleri de gerçeği yansıtmıyor.