Muğla'da kitabevinden kitap çalan hırsız, iş yerinin güvenlik kamerasına yakalandı. Kitabevi sahibi 42 yaşındaki Cumhur Durmaz, okuma oranı bu kadar düşükken iş yerinden kitap çalındığını görünce biraz da sevindiğini söyledi.
CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’nın Şehir Hastaneleri ile ilgili basın açıklamasında buulnarak 'Şehir hastaneleri hayali halkın sağlığını karşı karşıya bıraktığı bir garabetten başka bir şey değildir' dedi.
Biyogüvenlik Kurulu'nun onay vermesiyle Türkiye’de hayvan yeminde izin verilen genetiği değiştirilmiş mısır ve soya sayısı 36’ya yükseldi.
Çevirmen, akademisyen ve Cumhuriyet yazarı Ahmet Cemal son yolculuğuna uğurlandı.
Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın cezaevlerinden yaşadıklarını anlatan kısa film yayınlandı.
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik (39), askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, TEM Otoyolu Muallimköy mevkiinde sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, karşı şeride geçerek 1 minibüs ve 2 otomobille çarpıştı.
İzmir'de yaşayan çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü hastaneye kaldırıldı. İzgü'nün tedavisi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye servisinde devam ediyor.
Dünya Rüzgar Enerji Birliği Başkan Yardımcısı ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar'ın annesi Sevim Uyar hayatını kaybetti.
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker 'sağlıkta şiddeti' Meclis gündemine taşıdı.
2008 yılında temeli atılan Van Devlet Hastanesi inşaatı, üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitirilememesi ve bölge halkının yaşadığı mağduriyet Meclis gündemine taşındı.
Genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidinin hayvan yemlerinde kullanılmasına onay verildi.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet Cemal yaşamını yitirdi.
Yapılan yeni bir araştırmaya göre yeterince uyumayanların daha kilolu olduğu tespit edildi.
ABD’de yaşayan İbrahim Yaşasın, kan bağışı yapmak istediği kurumda formu doldurduktan sonra 'Türk olduğunuz için kan alamıyoruz' yanıtını aldı. Görevli ‘Çernobil’ kazasını gerekçe gösterdi.
Ali Bulut, yaklaşık bir ay önce çalışmak için gittiği Adana'da gasp edilmiş ve acımasızca dövülmüştü. Bulut'un kanlar içindeki fotoğrafları sosyal medyada yayımlandığında herkes isyan etmişti. Bulut, günler sonra konuştu.
Bilim adamları, 9 saatten fazla uyuyan kişilerin daha fazla kabus görme eğiliminde olduğunu belirledi.
Cumartesi Anneleri'nin 644. hafta eyleminde 'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Hanife Yıldız, savcıya tepki gösterdi.
10 yaşındaki Meryemgül Nur'un tedavi olabilmesi için gereken 160 bin TL toplandı. Yardım kampanyasını başlatan İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, yardım eden herkese teşekkür etti.
Danimarka'da yapılan bir araştırma haftada üç ya da dört kadeh alkollü içki içenlerin, Tip 2 diyabet hastalığına yakalanma ihtimalinin hiç içmeyenlere kıyasla daha az olduğunu ortaya koydu.
Kadıköy’de hava kirliliği 22 günde ulusal sınırı 15 kez, Dünya Sağlık Örgütü’nün sınırını 22 kez aştı. Türk Toraks Derneği yaptığı açıklamada ''Bu durum ani kalp krizleri ve kalp damar sistemini ilgilendiren hastalıklara sebep'' dedi.