loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlıkta istifa yağmuru başladı

Sağlıkta istifa yağmuru başladı
Tarih: 27.07.2021 - 16:51
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs pademisi nedeniyle sağlık sektörü için getirdiği istifa yasağının kalkmasıyla birlikte Manisa’da 50'den fazla hekim istifa dilekçesi verdi.

Sağlık Bakanlığı, salgın döneminde sağlık sektöründeki iş yükünün artacağını öngörüsüyle 2020 mart ayı içerisinde bir genelge yayınlayarak kamu ve özel sektörde çalışan hekimlerin istifa etmelerini yasakladı. Sağlık sektörünün sekteye uğramaması adına atılan bu adım, 1 Temmuz 2021'de başlayan normalleşmeye kadar devam etti.

Normalleşme süreci ile birlikte istifa yasağının kalmasıyla birlikte birçok ilde olduğu gibi Manisa'da hekimler il veya ilçe sağlık müdürlüklerine istifa dilekçelerini vermeye başladı. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, istifalardaki en büyük etkenin salgın döneminde sağlık çalışanlarının psikolojilerinin bozulması ve ekonomik sıkıntı olduğunu açıkladı.

Son bir ay içerisinde Manisa genelinde 50 hekimin istifa dilekçesini verdiğini açıklayan Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, salgın boyunca hekimlerin ciddi anlamda travma ve sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Duran, "Hekimler şimdi hem ekonomik yönden hem de psikolojik yönden ciddi sorunlar yaşıyor. Çalışma motivasyonu kalmadı. Salgının başladığı günden bu zamana kadar sağlık çalışanları kendi için bir toparlanma fırsatı bulamadı. Kendimize zaman ayıramadık. Ciddi anlamda tükenmişlik yaşıyoruz. Manisa'da son bir ayda 50 hekim istifa etmek için dilekçesi verdi. Ben bile istifa etmeyi düşünüyorum. Çünkü dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Sözcü'den İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; Yaşanan istifaların planlı olmadığını ve bu nedenle önümüzdeki süreçte hekim konusunda ciddi sıkıntılarının yaşanabileceği uyarısında bulunan Duran, "Hem iş yükü ağır hem para yok hem riskli bir zamanda görev yapıyoruz ve sonra bizden fedakarlık bekliyorlar. Hekimlerin artık fedakarlık yapacağı zamanı kalmadı. Eğer hükümet ve Sağlık Bakanlığı bu konuda bir şey yapmazsa önümüzdeki aylarda hastanelerde görev yapacak hekim sıkıntısı yaşanabilir. Zaten şu anda salgında 4'üncü dalga ile karşı karşıyayız. İstifalar planlı istifalar olsa yerine atamalar olacaktır. Ancak beklenen istifalar olmadığı için atamam da hemen olmaz. Zaten genel bir hekim açığı var. Özellikle kamu alanında bu çok bariz belli. Eğer sağlık çalışanlarının sesini duymazlarsa önümüzdeki süreçte istifa yağmuruna hazır olsunlar" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları