loading
close
SON DAKİKALAR

'Sağlıkta şiddete toleransa geçit yok'

'Sağlıkta şiddete toleransa geçit yok'
Tarih: 11.02.2012 - 22:30
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bakan Akdağ: "Sağlık Bakanı olarak şiddete asla tolerans göstermeyeceğim ve bu konuyu bizzat takip etmeye devam edeceğim"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığı ile Sağlık-Sen ve Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Emeğe Saygı Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans” konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye’de sağlık çalışanları iyi yetiştiğini, ama sayısal açıdan yetersiz” olduğunu belirtti. “Sağlık”la “şiddet”in asla yan yana gelmeyen iki kavram olduğunun altını çizen Akdağ, Sağlık-Sen’in yaptığı çalışmaya göre en büyük sorun yaşanan yerlerin, özellikle 18.00-24.00 saatleri arasında, acil servisler olduğunu belirtti. 

Sağlık kuruluşlarında “şiddette sıfır tolerans gösterilmesi” konusunda bir kurul oluşturmayı planladıklarını söyleyen Akdağ, şunları kaydetti: “Bunun için şiddete sıfır tolerans diyoruz. Bu konuyu genel çerçevesiyle takip etmek üzere bir müsteşar yardımcımı özel olarak görevlendiriyorum. Bir müşavirimi şiddetemaruz kalmış sağlıkçının başvurusunu ve kişisel korunmasını doğrudan takibi için görevlendiriyorum. Bu müşavirliğe doğrudan başvurulabilecek bir telefon hattı ve elektronik posta adresi oluşturuyorum.’’ 

Akdağ, sağlık çalışanlarına stres eğitimi verilmesinin de önemine işaret ederek, “Sağlık Bakanı olarak şiddete asla tolerans göstermeyeceğim ve bu konuyu bizzat takip etmeye devam edeceğim’’ dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları