loading
close
SON DAKİKALAR

'Sağlıkta taşeronu yendik sıra taşeron hükümette'

'Sağlıkta taşeronu yendik sıra taşeron hükümette'
Tarih: 20.12.2012 - 12:57
Kategori: Sendika

Sağlık emekçileri Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron sistemine karşı DÜN saat 12.00’da hastane önünde eylem yaptı...

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışmakta olan 1300 işçinin taşeron şirket aracılığıyla hileli bir biçimde çalıştırıldığına ilişkin raporunun öahkeme kararıyla onanması üzerine, DİSK/Dev Sağlık İş üyesi sağlık işçileri eylem yaptı.

2010 yılından bu yana süren davada işçiler hastanenin asıl işveren olduğunu ispat etmeye çalışıyorlardı. Mahkemenin vermiş olduğu karar ile artık işçinin her türlü sorunda asıl muhatabı hastane yönetimi olmuş oldu. İşçiler bu günkü eylemde bir tabut üzerine taşeron yazarak temsili cenaze namazı kılarak taşeron sistemini yendiklerini sloganları ve konuşmaları ile dile getirdiler. Hastane yönetimine de mahkeme kararının gereğini yerine getirme çağrısı yaptılar.

Sağlıkta taşeronu yendiklerini, sırada emperyalizmin en büyük taşeronu AKP’nin olduğunu söyleyerek çalışma yaşamının işçiler lehine düzeltilmesini talep eden konuşmalar yaptılar.

Sendika.Org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları