loading
close
SON DAKİKALAR

Şahin, hem Kesimoğlu'na hem Önder'e çattı

Şahin, hem Kesimoğlu'na hem Önder'e çattı
Tarih: 16.10.2012 - 18:36
Kategori: Siyaset

Bakan Şahin'den 'katırın da hesabını soracağız' sözünü eleştirenlere yanıt: Çürük domates kadar hatırı yok mu katırın...

 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , Meclis'te , “katırın hesabını soracağız” sözünü eleştiren CHP ’li Mehmet Kesimoğlu’na, “'Defin Karakolu’na C-4 yüklenerek gönderilen katırın da hesabını soracağız’ demişsek, siz bunun neresinde hata, hafiflik, eksiklik buluyorsunuz? Çürük domatesler kadar hatırı yok mu katırın?” dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu’nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısının geneli üzerinde görüşmeler gecenin geç saatlerinde tamamlandı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, tasarının geneli üzerinde yaptığı konuşmada, getirilecek düzenlemeleri anlatırken milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirilerini de yanıtladı. 

Bakan Şahin, CHP’li Mehmet Kesimoğlu’nun Hakkari ’de bomba yüklü bir katırın öldürülmesiyle ilgili “Katırın da hesabını soracağız” sözünü anımsatarak, “İnsanlar ölürken siz katırın hesabından söz ettiniz?” şeklindeki eleştirisine şöyle karşılık verdi: “Bu şeyi herkes anladı, anlayamamış olmanızı sizin adınıza üzüntüyle karşılıyorum. Bu ülkede terör örgütü tarafından Hakkari yolunda Zap Vadisi’nde sırtına 25 kilometre C-4 patlayıcı yüklenerek boş vaziyette Defin Karakolu’na doğru yola çıkarılan katırın, istihbarata dayalı olarak üzerindeki patlayıcı dolayasıyla polis ekibi kullandığı silahla onu öldürmek durumunda kalmışsa, bir bakan da ‘Bu ülkede terör örgütü ve terör adına yapılan her hainliğin hesabını sormamız lazım, soracağız. 

Hata Defin Karakolu’na C-4 yüklenerek gönderilen katırın da hesabını soracağız’ demişse, siz bunun neresinde hata, hafiflik, eksiklik buluyorsunuz? Çürük domatesler kadar hatırı yok mu katırın?” 

MHP ’li milletvekillerinin “Siz herkesi dinliyorsunuz” sözlerine Şahin, “Yok dinlemiyoruz, takip ediyoruz. Sadece katırın hesabında değiliz, bütün haksızlıkların, mafyanın, çetelerin, bütün bölücü ve yıkıcı örgütlerin, kanunsuzluğa karşı her türlü kişi ve işin peşindeyiz” ifadesini kullandı. CHP’li Kesimoğlu, Şahin’e, “Keşke biber gazıyla hayatını kaybedenleri de takip etseydiniz” dedi.


BDP ’li Önder’e bagajlı yanıt

İçişleri Bakanı Şahin, BDP’li Sırrı Süreyya Önder ’e de yanıt vererek, sözlerinin baştan aşağı tutarsızlıklarla dolu olduğunu belirtti. Şahin, “BDP’li Sırrı Süreyya Önder’in bir cümlesi her şeyi ifade ediyor, ‘Hayatımı cümle kurarak kazanan adamım’ onun ve arkadaşlarının tarzını ifade ediyor. 

Herkesin bagajında ne olduğunu bilen bu milletvekilinin kafasında ne olduğunu da biz biliyoruz. Teröristlerin, teröre yardım ve yataklık edenlerin bagajında patlayıcı maddelerin, bombaların, silahların, mermilerin olduğunu bilmenin ötesinde tespitle her gün görüyoruz, yakalıyoruz. 

Ama anlaşılan kendi akıl bagajında da bir şeyler var o aleme yönelik. Beklerdim ki böyle bölgelerde okulları kapalı tutmak, kapatamadıklarında yakmak, bombalamak, öğretmeni tehdit, taciz ve kaçırmak eylemeleri, yaşadığımız gerçekler. Onlardan buna yönelik tek kelime duymak mümkün değil. 

‘Anadil, anadil’ diyorlar ama kimlerin hangi özel üniversitelerde ve kolejlerde çocuk okuttuklarını öğrendik, öğreniyoruz. Burada bir yanlış var. Eşitlik temelinde buluşmak teranesiyle Türkiye meşgul ediliyor. Bizim tabi olduğumu özel bir kanun yok” dedi. MHP’li milletvekillerinin “Kürt sorunu var diyor” demesi üzerine Şahin, “Başbakan ‘Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır’ diyor” karşılığını verdi.


Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları