loading
close
SON DAKİKALAR

Sakarya'da maske takmayana 3 gün karantinada kalma cezası

Sakarya'da maske takmayana 3 gün karantinada kalma cezası
Tarih: 13.10.2020 - 11:47
Kategori: Yurt

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, maske takmayan yurttaşlarla ilgili yeni kararlar aldı.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada maske takmayan yurttaşların birinci ihlallerinde 392 TL, ikinci ihlallerinde 900 TL para cezası ödemelerine ve 3 gün karantina yurdunda izole edilmelerine karar verildiği duyuruldu.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
"Bilindiği üzere Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.

Gelinen aşamada izolasyon konusunda vatandaşlarımızın yeterince duyarlı olmadığı görüldüğünden, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. 2020/84 sayılı Hıfzıssıhha Kurul kararımızın 2. maddesinde geçen “Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde uyarı yapılması ve tekerrürü halinde 3 gün karantinada kalacakları ve en az 3 kitap okuma idari yaptırımının uygulanacağının tebliğ edilmesine,” hükmü;

"Denetimlerde maske takmayan vatandaşlarımıza ilk ihlalde kabahatler kanunu 32. maddesine göre 392 TL. para cezası, ikinci ihlalde Umumi Hıfzıssıhha Kanuna göre 900 TL. para cezası uygulanması ve 3 (üç) gün süre ile karantina yurdunda izole edilmesine" şeklinde değiştirilmiştir.

2. Sağlık Kurumlarında veya evinde Covid için numune veren vatandaşlara sağlık personeli tarafından numune sonucu çıkana kadar kendilerini  izole edileceklerine dair taahhütname imzalatılacak olup, buna rağmen izolasyona uymayan kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince 900 TL para cezası uygulanmasına,

Diğer yandan;

3. 2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde il içi ve il dışında ortaöğrenim ve yükseköğrenim gören (lise, önlisans, lisans, lisans üstü) öğrencilerin (Tıp Fakültesi 6. Sınıf Öğrencileri hariç olmak üzere) devam eden pandemi sebebiyle Müdürlüğümüz ve bağlı sağlık tesislerinde beceri eğitimi/staj/klinik uygulama adı altındaki tüm iş yeri uygalamalarının yaptırılmamasına 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları