loading
close
SON DAKİKALAR

Saldırıya uğrayan ve gözaltına alınan gazeteciler Öztaş ve Sezgin serbest bırakıldı

Saldırıya uğrayan ve gözaltına alınan gazeteciler Öztaş ve Sezgin serbest bırakıldı
Tarih: 01.08.2021 - 18:22
Kategori: Medya

Haber takibi yaptıkları sırada saldırıya uğrayan ve hastaneden gözaltına alınan gazeteciler Taylan Öztaş ve Enes Sezgin adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldılar.

Konya'da yaşanan ırkçı saldırıya yönelik İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Taksim Tünel Meydanı'nda gerçekleştirdiği açıklama sonrası Kasımpaşa'ya yürüyen kitle, bir grubun saldırısına uğradı. Demir sopalarla eylemcilere saldıran grup, bu anları görüntüleyen gazetecileri de hedef aldı. Sendika.org muhabirleri Derya Saadet ve Ceylan Bulut ile Özgür Gelecek’ten Taylan Öztaş, Mezopotamya Ajansı’ndan Enes Sezgin ve Rojin Altay ve Gazete Fersude’den Hayri Tunç darbedildi.

Kasımpaşa'da saldırıya uğrayan ve saatlerce kendisine ulaşılamayan Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin ile Özgür Gelecek Muhabiri Taylan Öztaş gözaltına alındı. Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne götürülen Sezgin, burada ters kelepçe takılarak kendisine saldıran grupla birlikte uzun süre bekletildi. 

ADLİ KONTROL TEDBİRİYLE SERBEST BIRAKILDILAR

Haber takibi yaptıkları sırada saldırıya uğrayan ve hastaneden gözaltına alınan gazeteciler Taylan Öztaş ve Enes Sezgin, kendilerine saldıranların beyanları esas alınarak tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiler.

Hakimlikte sorguları tamamlanan Taylan Öztaş ve Enes Sezgin'in adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmalarına karar verildi.

Öztaş ve Sezgin'le birlikte sulh ceza hakimliğine sevk edilen Seyfettin Kumek, Serhat Sezgin, Ömer Aslan ve Caziye Aygün de serbest bırakıldı.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları