loading
close
SON DAKİKALAR

''Saldırıyı El-Kaide üstlendi. Kendi beslediği adamlar bunlar''

''Saldırıyı El-Kaide üstlendi. Kendi beslediği adamlar bunlar''
Tarih: 21.10.2013 - 17:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç Samsun’da, ''Reyhanlı’daki patlama ile ilgili CHP’ye atmıştı suçu Başbakan. Saldırıyı El-Kaide üstlendi. Kendi beslediği adamlar bunlar'' dedi...

-Bir başbakan çıkıp ‘Reyhanlı’da 52 sünni vatandaşımız öldü’ diyebilir mi? İnsanın sünnisi, alevi var mı? Böyle bir ayrımcı başbakan olur mu?”
“Gizli tanıklarla ve düzmece bir takım delillerle suçlanıyor insanlar. Yani önce suç icat ediliyor, sonra suçlu belirleniyor ondan sonra da mahkemece talimatla oy birliğiyle suçlu bulunuyor”

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç CHP Havza İlçe Başkanlığı’nda Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Burada partililere yönelik yaptığı konuşmada Koç, Türkiye’nin tehlikeli bir süreçten geçtiğini belirterek, ”Kürt kardeşlerimizin bazı talepleri var, demokrasi konusunda, insan hakları konusunda. Bunlar tabii ki konuşulacak ama sen kapıyı kapat masayı kur, masanın ucuna sen kendin otur. Devlet adına ‘Ben oturmadım’ diyor. Doğru oturmadı adamı Hakan Fidan oturdu. Gizli tanıklarla ve düzmece bir takım delillerle suçlanıyor insanlar. Yani önce suç icat ediliyor, sonra suçlu belirleniyor ondan sonra da mahkemece talimatla oy birliğiyle suçlu bulunuyor” diye konuştu.

Suriye’de yaşananlara da değinen Koç, “Suriye’deki durumun Hatay’a sıçrama riski var. Reyhanlı’daki patlama ile ilgili CHP’ye atmıştı suçu, daha sonra olayı El-Kaide üstlendi. Kendi beslediği adamlar bunlar. Bir başbakan çıkıp ‘Reyhanlı’da 52 sünni vatandaşımız öldü’ diyebilir mi? İnsanın sünnisi, alevi var mı? Böyle bir ayrımcı başbakan olur mu” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerle ilgili de konuşan Koç, “Samsun’da 11 ilçede adaylarımızı hemen açıklayabiliriz. Büyükşehir için AKP’nin adayını bekliyoruz. Yerel seçimler için en iyi şekilde çalışmalıyız. Özellikle bayanlarımıza önemli işler düşüyor” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları