loading
close
SON DAKİKALAR

''Şam şeytanı işle karşı karşıyayız''

''Şam şeytanı işle karşı karşıyayız''
Tarih: 02.08.2012 - 12:03
Kategori: Gündem

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, dün Esenyurt Belediyesi ve henüz yapımı tamamlanmayan Örnek Cemevi’ni ziyaret etti...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, dün Esenyurt Belediyesi ve henüz yapımı tamamlanmayan Örnek Cemevi’ni ziyaret etti. Daha sonra belediye tarafından İstiklal Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Bağış, cemevi ziyareti sırasında vatandaşlarla sohbet etti.

"Orada bir savaş yok, orada bir vahşet var''

Burada açıklamalarda bulunan Bağış, Suriye’de bir iç savaş olduğunu ifade ederek, "Suriye’de, kendi halkını katleden, Yezid’e özenen bir Şam şeytanı ile karşı karşıyayız. Kendi insanını, kendi vatandaşını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, kendi insanlarını kurşuna dizen bir zihniyet var. Orada bir savaş yok, orada bir vahşet var. Türkiye, uluslararası kamuoyunun da desteğini arkasına alarak oradaki vahşeti durdurmak istiyor. Bugün Dışişleri Bakanımız bu yüzden bölgede önemli aktörlerle bir araya geliyor. Başbakanımız önemli aktörlerle biraraya geliyor. Bu ateşi hep birlikte söndürmemiz lazım" dedi.

Bağış, ramazanın sadece aç ve susuz kalmak olmadığını, başkalarının sorunlarına empati kurabilmek, başkalarının sorunlarının çözülmesi için paylaşmak, dayanışmak olduğunu vurgularak, şöyle konuştu:

"Suriye’de bizim yanı başımızda, binlerce yıllık komşumuzda böyle bir vahşet devam ederken biz buna seyirci kalamayız. Seyirci kalırsak da kimse bize büyük devlet demez. Büyük devletler gereğini yaparlar ve biz de uluslararası kamuoyunu bu konuda bir noktaya getirmeye çalışıyoruz. BM Güvenlik Konseyi’nde bu işi engelleyen ülkelerin kimler olduğu da belli. Onları ikna etmek için Başbakanımız geçen hafta Rusya’ya gitti, Çin ile temaslarımız sürüyor. İran ile bu konuda diyaloglarımız sürüyor. Biz, vahşet dursun istiyoruz. Suriye’deki bütün insanların inançları, etnik kökenleri ne olursa olsun huzur içinde yaşayabilmeleri için Türkiye gerekli diplomatik çabaları ortaya koyuyor, koymaya da devam edecektir" dedi.

’'Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az''

Bugünün Türkiyesinin düne göre daha iyi bir noktada olduğunu, yarının Türkiye’sinin de bugünden daha iyi olacağını, bunun için de diyalog, hoşgörü ve anlayışın gerekli olduğunu aktaran Bağış, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçmişte Sivas’ta, Gazi Mahallesi’nde acı olaylar yaşandı. Bugün de Malatya’da geçmişteki o provokasyon zihniyetinin yeniden canlanmaya çalıştığını, insanların birtakım çabalarla birbirine düşürülmeye, kardeşin kardeşe kırdırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Çok şükür bu oyun tutmuyor. Artık Türkiye’de kimse bu numaralara, bu oyunlara gelmiyor. Herkes neyin ne olduğunu anladı. ’Gelin canlar bir olalım’ dediğimiz zaman orada gerçekten bir olma ihtiyacı olduğunun herkes farkında bu ülkede. ’Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az’ demiş büyüklerimiz. İşte bir davulla, zurna ile olay yaratmaya kalktılar bu ülkede, çok şükür tutmuyor, tutmayacak. Ne Malatya’da tutacak ne Esenyurt’ta ne de başka bir yerde tutacak. El ele verip diğer sorunları da çözeceğiz."

"Biz aynı ailenin mensuplarıyız''

Bağış, cemevlerinin hukuki olarak tanımlanması ile ilgili çalışmaların yapıldığının altını çizerek, kimsenin diğerini değiştiremeyeceğini, önemli olanın diyalog, anlayış ve paylaşmak olduğunu, Esenyurt’ta dünya standartlarında inşa edilen cemevinin örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Egemen Bağış, Türkiye’de Aleviliği ayrı bir din gibi göstermeye çalışanların provokatör olduğunu belirterek, "Aslında Aleviliğe dini açıdan yaklaşmak yerine ailevilik açısından yaklaşmak gerekir çünkü biz aynı ailenin mensuplarıyız. Bu ülkede binlerce yıllardır aynı topraklarda mutluluğumuzu, acımızı, aşımızı paylaşmışız. Birlikte savaşmış, bu ülkeyi kurmuşuz, birlikte savunuyoruz. Bir şehit verdiğimiz zaman Alevi annenin ağlamasıyla Sünni annenin ağlaması arasında bir fark yok."

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlene iftar yemeğininde de bir konuşma yapan Bağış, vatandaşlara dosluk mesajları vererek, yaklaşan Kadir Gecesi’ni de kutladı.

"Darısı Çamlıca'nın başına''

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Uhud Camisi’nin açılış törenine katılan Bağış, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nin açılışını yaptıklarını anımsatarak "Darısı Çamlıca’nın başına... İnşallah Çamlıca’ya da ecdadımızın eklediği o güzel taçlardan birini ekleme şerefine erişiriz. Bu camide bizlere ve Başbakanımıza dua etmeyi ihmal etmeyin" diye konuştu. Egemen Bağış, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte kurdele keserek camiyi hizmete açtı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları