loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun'da Ağustos gündemi

Samsun'da Ağustos gündemi
Tarih: 08.09.2012 - 16:51
Kategori: Medya

Medya Takip Merkezi, Samsun'da öne çıkan kişi, kurum ve olaylarını belirlediği araştırmasını açıkladı...

Karadeniz’de ilk ralli heyecanı Samsun’da yaşandı…

Bu yıl ralli heyecanı ilk kez Karadeniz’de yaşandı. Samsun’da ilk kez düzenlenen ve iki gün süren başarılı organizasyon, Samsun halkının yoğun ilgisine sahne oldu. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 39.Hitit Rallisi, Pegasus Racing’den Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin ikinciliği elde ettiği rallide üçüncülüğü Burak Çukurova-Ünal Tezel kazandı. Ralli heyecanı, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başta olmak üzere çok sayıda protokolün katıldığı ve Kurtuluş Yolu’nda düzenlenen seremoni ile son buldu.

Samsun yine sele teslim oldu…

Samsun'da etkili olan sağanak yağmur özellikle kentin batısında bulunan Atakum İlçesi’nde hayatı olumsuz etkiledi. 
Çok sayıda işyeri, ev ve ekili tarım alanları su altında kalırken, derelerin taşması sonucu yollar çöktü ve Samsun-Sinop Karayolu 1 saat trafiğe kapatıldı. Samsun Valisi, 50'ye yakın vatandaşın kurtarıldığını, bir vatandaşın da kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Geçen Temmuz ayında da kentin doğusunda sel meydana gelmiş, 13’ü Canik, 1’i de Ayvacık ilçesinde olmak üzere toplam 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Samsun’daydı…

Yıldızlar Tekvando Türkiye Şampiyonası 25 - 30 Ağustos tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. 650’si bayan, 900’ü de erkek olmak üzere toplam bin 550 sporcunun mücadele ettiği renkli organizasyon görüntülere sahne oulurken, 5 gün süren mücadelelerin ardından düzenlenen törenle şampiyonlara madalyaları verildi. Turnuvanın çok güzel bir şekilde noktalandığını söyleyen Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Tekvando İl Temsilcisi İbrahim Uzun, Samsun’a gelerek bu turnuvaya katılan tüm sporcu, antrenör ve hakemlere teşekkürlerini sundu.

Ayın en çok konuşulan Samsunlu isimleri

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ziyaretlerde bulunduğu sırada küçük bir çocukla yaşadığı diyalog, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı en çok konuşulan ünlüler sıralamasında üst sıraya taşıdı. Samsunspor’a verdiği desteklerle de gündemde kalan Kılıç, bin 135 habere konu edildi.

Ağustos ayının gündeminde yer alan bir diğer isim ise, 565 haber ve yazıda yer alan Samsun Milletvekili CHP'li Haluk Koç oldu. Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına karşı söylemleriyle gündeme gelen Koç, sık sık meclise olağanüstü toplantı çağrılarında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları