loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun'da Eylül ayı

Samsun'da Eylül ayı
Tarih: 10.10.2012 - 16:04
Kategori: Yerel

Medya Takip Merkezi, Samsun'un Eylül ayı gündemini belirledi...

Başsavcı Murat Uzun şehit düştü…

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde bir kadın terörist tarafından uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanarak Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşam destek ünitesine bağlanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Saldırının ardından Ovacık’tan ambulans helikopterle Elazığ’a getirilirken duran kalbi, helikopterdeki doktorların yoğun çabası sonucu yeniden çalıştırılan Uzun, Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı ve yaşam destek ünitesine bağlandı. Ancak, tüm çabalara karşın kurtarılamayan Uzun’un cenazesi memleketi Samsun’a götürülürken, cenazeyi binlerce vatandaş uğurladı. Saldırı ile ilgili birçok siyasi kınama mesajları yayınlarken, birçoğu da başsavcının baba evine taziye ziyaretlerinde bulundu.

Bir şehit haberi de Ayvacık İlçesi’ne…

Tunceli’de teröristlerin 22 Eylül Cumartesi günü karakola düzenlediği saldırıda şehit olan ve terhisine 2 ay kalan Jandarma Komando Er Mustafa Akar’ın şehit olduğu haberi memleketi Samsun’un Ayvacık İlçesi Orhangazi Mahallesi’nde oturan yakınlarını acıya boğdu. Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Mustafa Akar için memleketi Samsun’un Ayvacık ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeyi karşılayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, şehit babası Hayri Akar’ın koluna girerek, tören alanına kadar eşlik etti. Törene, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Ziya Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askerler, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Samsunlu Ünlüler...

Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Millet Vekili Suat Kılıç, Samsun’un en çok konuşulan ismi oldu. Zeytinburnu Belediyesi Samsunlular Derneği gecesine de katılan Kılıç, 838 adet haber yazıya konu edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, Hükümet ile PKK’nın Oslo’da yaptığı görüşmelere ilişkin belgeleri açıklamasıyla gündemde yerini aldı. Koç,701 haberle basında yansıma sağladı.

Ayın en çok konuşulan diğer isimleri ise şu şekilde; Yusuf Ziya Yılmaz, Hüseyin Aksoy, Cemal Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Salih Zeki Murzioğlu, Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni, Cemalettin Şimşek.

MTM'nin aynı araştırmasının sonuçlarına göre, medyanın gündeminde en çok yer alan Samsunlu marka, Samsun Yem Sanayi oldu. Marka, İstanbul Ticaret Odası (ISO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Firması raporunda yer alarak basında ön plana çıktı. 

Aynı raporda adından bahsettiren Yemsel Tavukçuluk ise 27 adet habere konu edilirken, en çok konuşulan Samsunlu markalar listesinde ikinci sıraya yerleşti.

Samsun'da dikkat çeken diğer gelişmeler

• Bu yıl 30.'su yapılan Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası, 10 ülkeden 24 oyuncunun katılımı ile Samsun’da gerçekleştirildi. Şampiyonaya 19’u yabancı 6’i Türk toplam 24 oyuncu katıldı. 16 Eylül Pazar günü yapılan final müsabakasında Serdar Gümüş, dünya şampiyonu olurken, Hollandalı Virverberg ikinci, Hacı Arap Yaman ve Belçikalı Eric Daelman ise üçüncü oldu.

• Sakarya’da yapılan ve 20 ilin katıldığı 30 Ağustos Zafer Kupası’nda Samsunlu judocular 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük kazandı.

• Samsun Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği ‘Türkiye’nin Kadın Hikayeleri’ isimli projeyi kitap haline getirdi.

• Canik Belediyesi’nin düzenlediği “Canik Logosunu Arıyor” yarışması sonuçlandı. Yarışma sonunda ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan logo bulunamazken, dereceye giren dört logo sahibine mansiyon ödülüne layık görüldü.

• Samsun’un Ayvacık İlçesi’nde bu yıl Ayvacık Doğa Sporları Kültür Turizm ve Mustafa Dağıstanlı Güreş Festivali kapsamında birçok etkinlik düzenlendi. Güreşlerin yanı sıra Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerinde düzenlenen Kano yarışları da dikkat çekti.

• Türkiye Yelken Federasyonu 2012 Faaliyet Programında yer alan Optimist Bölge Eğitim Kampı, 21–23 Eylül 2012 tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları