loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun'un Ekim gündemi

Samsun'un Ekim gündemi
Tarih: 10.11.2012 - 17:03
Kategori: Medya

Medya Takip Merkezi, Ekim ayında Samsun'da gündemi belirleyen olayları, kişileri ve kurumları açıkladı...

İşte, Ekim ayında Samsun gündeminde öne çıkanlar…

Samsun’da tören ikiye bölündü…

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, resmi ve sivil olmak üzere iki ayrı şekilde kutlandı. Resmi kutlama kapsamında Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni yapılırken, Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP’nin gerçekleştirdiği organizasyonda yürüyüş düzenlendi. 

CHP Samsun İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle organize edilen sivil yürüyüşte vatandaşlar, İstiklal Caddesi’ndeki Öğretmenevi önünden yaklaşık 6 kilometre yürüyerek Atatürk Anıtı’na geldi. Samsun Valiliği tarafından düzenlenen resmi törene ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldılar. Vali Aksoy’un anıt defterini imzalamasının ardından, resmi tören sona erdi. Resmi törene katılanlar alandan çıktıktan sonra CHP ve ADD üyesi grup Atatürk anıtına kırmızı karanfil bıraktı. 

Bahçeli Samsun’daydı…

MHP Genel Başkanı Mehmet Bahçeli açılış, temel atma töreni ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun’a ziyarette bulundu. Bahçeli, Kavak ilçesinde belediye tarafından yaptırılan otogarın açılışını gerçekleştirirken yaptığı konuşmada, belediyeciliğin önemine işaret ederek belediyeciliğin vatandaşlarla kurulan en yakın temas ve diyalog kanalı olduğunu vurguladı. Samsun’un Kavak İlçesi’ndeki programının ardından İlkadım İlçesi’ne hareket eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, burada MHP’li ilçe belediyesi tarafından yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışını yaptı. 

Şehit savcının ailesine meslektaşlarından yardım eli…

Geçtiğimiz 19 Eylül'de Ovacık’ta uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşama tutunamayan ve şehit düşen Başsavcı Uzun’un geride kalan ailesi için Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) iki ayrı yardım hesabı açtı. Hesapta toplanan para, şehit Başsavcısı Uzun’un yakınlarına teslim edildi. Hakim-savcı ve avukatların paylaşım sitesi olan 'adalet.org' üzerinden de kampanyaya destek verildi. Toplanan yardım ile geride iki çocuğu ve eşi kalan Başsavcı Uzun’un ailesi için bir ev alındı. 

Samsun, judodaki dev organizasyona ev sahipliği yapacak…

Judoda olimpiyatlar için önemli puanlama karşılaşmalarından Grand Prix müsabakaları, 2013-2016 yılları arasında Türkiye'de yapılacak. Türkiye'de bulunan Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius L. Vizer ve Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Grand Prix müsabakalarının Türkiye'de yapılmasına ilişkin protokolü imzaladı. Buna göre, müsabakalar 2013 yılından itibaren 4 yıllığına Samsun'da yapılacak. 

En çok konuşulan Samsunlular

MTM’nin aylık Samsun araştırmasına göre, Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Millet Vekili Suat Kılıç, Samsun’un adından en çok bahsettiren ismi oldu. Galatasaray- Cluj maçında yağmurun yağmasıyla sahada su birikintilerinin meydana gelmesi yüzünden eleştirilen Bakan Kılıç, 950 adet haber yazıya konu edildi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Cumhuriyet kutlamalarıyla ön plana çıkarken, 262 haberle basında yansıma sağlamayı başardı.

Ekim ayında en çok konuşulan diğer isimler ise şu şekilde:

Hüseyin Kılıç, Haluk Koç, Cemal Yılmaz Demir, Akif Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Salih Zeki Murzioğlu, Ahmet İhsan Kalkavan, Cemalettin Şimşek.

Samsun'da dikkat çeken diğer gelişmeler

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin 89. Yıl dönümü nedeniyle resepsiyon verdi.

• Halkların Demokratik Kongresi Samsun üyeleri Bafra Kapalı T Tipi Cezaevi önünde açlık grevleriyle ilgili eylem yaptı.

• Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen ‘Cumhuriyet Eğitim Gezileri’nin 9.su Samsun’da başladı.

• 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde Devlet Güzel Sanatlar Galerisi tarafından Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı.

• Samsun amatör futboluna uzun yıllar destek veren ve geçtiğimiz ay vefat eden Samsun Ladikspor Kulüp Başkanı Cengiz Karabük adına U19 Futbol Turnuvası düzenlendi.

• TT 1. Lig'inde Samsunspor-Denizlispor maçında statta elektrikler kesildi. Meydana gelen arızanın giderilememesi üzerine maç ertelendi.

• Çarşamba 12 DABO kış basketbol okulu, çalışmalarına Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda başladı.

Medya Takip Merkezi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları