loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun'un Temmuz gündemi

Samsun'un Temmuz gündemi
Tarih: 07.08.2012 - 16:43
Kategori: Medya

Medya Takip Merkezi, Samsun'un Temmuz ayı gündemini araştırdı...

Samsun'da 4 Temmuz'da meydana gelen sel felaketi Samsun başta olmak üzere tüm Türkiye’de derin üzüntü yarattı. 
Gece başlayan sağanak yağış nedeniyle, Canik ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde Mert ırmağı taştı ve kenarına yapılan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı Konutlarında su baskını meydana geldi. Ailelerin büyük bölümü kendi imkanlarıyla sel sularından kurtulmayı başarırken, bazı vatandaşlar bodrum katlarında mahsur kaldılar. Yaşanan felakette 12 kişi hayatını kaybederken, gönüllü toplum kuruluşları ve devlet kurumları gerekli yardımlarla Samsun'un yaralarını sarmaya çalıştı.

Kısa süreli fırtına büyük hasara sebep oldu...

Samsun, yağmurla birlikte gelen 5 dakikalık fırtınaya teslim oldu. Samsun'un Çarşamba Dikbıyık Belediyesi'nde çıkan kısa süreli fırtına yıktı geçti. Evlerin çatısını uçuran şiddetli rüzgar, ağaçları kökünden söktü, araçları devirdi. Elektrik direklerinin de devrildiği fırtınada can kaybı olmazken, Çarşamba'nın bazı köylerinde ciddi manada hasar meydana geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yusuf Kefeli, yapılan tespitlere göre hasarın 3 milyon 200 bin civarında olduğunu belirtti.

Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı...

Samsun’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program, görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitleri anısına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Şadi Çakır, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş tarafından denize çelenk bırakılmasıyla başladı. Folklor ekibinin gösterisi, lisanslı yüzücülerin yarışıyla renklenen günün akşamında ise, bayramın 86. Yılı ve Samsun Yelken Kulübü’nün 51. Yıl dönümü dolayısıyla bir resepsiyon düzenlendi.

Temmuz ayının öne çıkan Samsunluları

Medya Takip Merkezi’nin Samsun gündemini araştıran raporuna göre, Temmuz ayında öne çıkan Samsunlu isim, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Yaşanan sel felaketinin ardından sürekli Samsun’a giderek değerlendirmelerde bulunan Kılıç, bin 471 haberde adından söz ettirdi.

Temmuz ayının gündeminde yer alan bir diğer isim ise, 464 habere konu olan Samsun Milletvekili Haluk Koç’tu. CHP'de 34.Olağan Kurultay'da Adnan Keskin'den sonra delegelerden en fazla oyu alan Koç, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Yardımcılığı'na ve Parti Sözcülüğüne getirildi.

Samsun'un konuşturan markaları

MTM tarafından hazırlanan araştırmaya göre, medyanın gündeminde en çok yer alan Samsun markası, Çalık YEDAŞ oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Türkiye çapında sürdürdüğü ‘Bölgesel Enerji Toplantısı’nda YEDAŞ, Bakan tarafından övgü dolu sözlerle diğer kurumlara örnek olarak gösterilirken 58 haberle gündeme geldi.

İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından açıklanan 2011 yılı ilk 500 listesindeki 5 Samsunlu firmadan biri olan Yeşilyurt Çelik, 39 haber ve yazıda yansıma sağlayarak adından en çok söz ettiren bir diğer marka oldu. 

Ayın dikkat çeken gelişmeleri

• 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, BEM-BİR-SEN ile Sosyal Denge Sözleşmesi'ni imzaladı.

• Karadeniz ve Kafkasya Uluslararası İşadamları Birliği'nin Türkiye'deki merkezi Samsunlu İşadamı Mehmet Ali Coşkuner'in girişimleriyle Samsun'a kuruluyor.

• Samsun Kayak Kulübü 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçime tek liste olarak giren İdris Kibaroğlu, Samsun Kayak Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

• Toplum Gönüllüleri Vakfı Gençlik Merkezleri tarafından Samsun'un Ayvacık İlçesinde başlatılan 'Doğal Olarak Genciz' Projesi'ne katılan 25 öğrenci Yeşilırmak üzerinde kurulu Hasan Uğurlu Barajı'nı ve yeraltı santralini ziyaret etti.

• Samsun'un Bafra İlçesi'nde Türk Kızılayı Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Kızılaycılık Uyum Eğitimi Programı'nı başarıyla tamamlayan Kızılay gönüllerine belgeleri törenle verildi.

• Türkiye Motorsiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 3.Ayak yarışlarında Samsun'u temsil eden Ali Duman Türkiye üçüncüsü oldu.

• 23.Geleneksel Elmaçukuru Köyü Kadırga Şenlikleri binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları