loading
close
SON DAKİKALAR

Sanat dostu Başkan’dan konservatuara büyük jest

Sanat dostu Başkan’dan konservatuara büyük jest
Tarih: 29.06.2013 - 11:32
Kategori: Yerel

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezuniyet töreninin sürpriz konuğu Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, verdiği müjdeyle alkış yağmuruna tutuldu...

Maltepe Belediye Başkanı Zengin, klasik bir mezuniyet konuşması bekleyen öğrencileri şaşırtarak, yer sıkıntısı çeken konservatuar yönetimine yer sözü verdi. “Çok farklı duygularla karşınızdayım. Maltepe Belediye Başkanı olarak, sizlerden biri olarak, sizlere yüreğini, Maltepe’sini açmış biri olarak buradayım.” diye sözlerine başlayan Başkan Zengin, yer sıkıntısı çeken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sorununu çözmek adına iki yıl önce yetkililerle görüştüklerini ve çözüm arayışına girdiklerini belirtti. Bugün bir umutla geldiğini ifade eden Maltepe Belediye Başkanı, “Maltepe’mizde Küçükyalı mahallesinde 1800 m² arazimiz sizin için hazırdır.” dedi. Yer tahsis edeceğini söyleyen Başkan’ın sözü üzerine alkış koptu.


“Kendimizi hakim karşısında bulduk”

Sanatın cezalandırılmasından utanç duyduğunu belirten Prof. Dr. Zengin, “Bizler sadece aracıyız, sizlere destek olabilmek adına farkı bir kimliğimle de karşınızdayım. Kalp cerrahı profesör olarak insanların yüreğine dokunurken sanatla da insanlara yaklaştım. Düşünebilir misiniz ki; ben senfoni orkestra kurduğu için ağır cezada yargılanan bir belediye başkanıyım. Senfoni konserlerine çok sık giden biri değilim ama öncelikle toplumumuzda dayanışmanın azaldığı, sevginin ve saygının eksildiği bir ortamda Senfoni Orkestrası’nın çok sesliliğin ve dayanışmanın örneği olması hayaliyle yola çıktım. İDO İskelesinde Senfoni Orkestrası’nın halkımızla ilk buluşmasında tüm sahil çınladı, daha sonra da on beş konser verdik, Aya İrini’de verdiğimiz son konserin farklı bir anlamı vardı. İstanbul Onkoloji Bölümünde kanserli çocukların anne babalarına aile evi yapmak için destek olmak adına konser verdik ve aile evi tamamlanarak bir yuva haline getirildi. Bu destekleri yaparken güzelliklerin düşmanı karanlık güçler sayesinde kendimizi hakim karşısında bulduk, hiç gocunmadık, mücadele ettik ve aklandık. Bundan da mutluyum gururluyum.” diye konuştu.


“Kalp cerrahisi de bir sanattır”

Maltepe Sanat Tiyatrosu hakkında bilgi veren Başkan Zengin, “Dışarıdan da destek alarak oyunlar oynadığımız bir tiyatro kolumuz var. Başkan olmanın verdiği şansla ben de bir rol kaptım. İlk oyunumuz Fehim Paşa Konağı oyunuyla ilçe dışında hatta Altınoluk’ta da izleyici karşısına çıktık. Sizlerden biri olmaya, sahne tozu yutmaya çalıştım. Ama sonuçta meslek olarak bizler kalp cerrahisinin de bir sanat olduğunu bilen, kalbin koroner bypasslarında sanatçılığımızı oluşturarak kendilerini birer sanatçı olarak gören insanlarız.” dedi.

Başkan Zengin çiçeği burnunda mezunlara, kendilerini gelecek aydınlık Türkiye’de de birer mesaj veren, insanları aydınlatan kilometre taşı olarak gördüğünü belirtti.

“Başkan diğer belediyelere örnek oldu”

Törende konuşan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Sıddık Yarman da sanatın önemine değinerek, “Eğer bir ülkede işler iyi gidiyorsa, sanat da iyi düzeydedir. Eğer sanat tartışılmaya başlanmışsa bir şeyler ters gidiyor demektir.” diye konuştu. Yarman, konservatuarın yer sorununun olmasının bir ülke ayıbı olduğunu belirterek, “Konservatuarına yer bulamayan yapının bu ayıbı düşünmesi lazım. Ancak son günlerde sevgili Başkanımızdan sonra diğer belediyelerden de olumlu tepkiler almaya başladık. Bize her zaman destek olan sevgili Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Zengin’e teşekkür ediyoruz.” dedi.

Törenin sunuculuğunu yapan tiyatro mezunu oyuncu Oya Okar, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in büyük jesti karşısında çok etkilendiklerini belirterek, “Bir kuyruklu piyanonun gözaltına alındığı ülkemizde sevgili belediye başkanımızın bu büyük desteği herkese örnek olmalıdır.” sözleriyle teşekkür etti. Tören, uluslararası başarılara imza atan öğrencilerin müzik dinletisiyle devam etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları