loading
close
SON DAKİKALAR

Sarıgül'e ilginç benzetme!

Sarıgül'e ilginç benzetme!
Tarih: 02.08.2013 - 08:53
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Haluk Koç: 'Mustafa Sarıgül trafik lambası gibi...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda, "Mustafa Bey'in öncelikle kendisinin, konumlandırma yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır, duruş ve onun arkasında söylem gerektirir. Kırmızı, yeşil, sarı trafik lambası gibi olursanız, ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız" dedi.

Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında iç ve dış gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haluk Koç'un sözleri özetle şöyle:

BUNLARLA HALVET OLURSANIZ: Başbakan, Kürt politikasını Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve PYD lideri Salih Müslim ile dizayn ediyor. Dış politikayı da El Kaide, El Nusra ve İhvan ile oluşturuyor. Dış politikadaki sıkıntıların temelinde bu ilişkiler yatıyor. Bunlarla halvet olursanız, Türkiye'nin başını çok belaya sokarsınız.

TÜRKİYE'NİN YARISINI CEZAEVİNE Mİ KOYACAKSIN?: İktidar nefret saçma konusunda sınır tanımıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, demokratik hakkını kullanan Gezi Parkı eylemcileri için "hükümeti devirmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis istedi. Bu kafa anayasa yapıyor. Türkiye'nin yarısını mı cezaevine koyacaksın Sayın Şahin? Aklını peynir ekmekle mi yedin sen?

HANGİ İSTİHBARAT BU?: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Eylül ayında protestoların artarak devam edeceği konusunda bilgilendirildiklerini söylüyor. Hangi istihbarat bu? Uludere'de vur emrini karartan beceriyi gösteren istihbarat mı, Reyhanlı'daki bombalar patlamadan önce o bombaları şehir şehir dolaştırırken takip edip, patlama olduktan sonra açıklama yapan istihbarat mı size bu bilgiyi veriyor? Kandil'e ulaklık yapan istihbarat mı size bu bilgiyi veriyor?

TARAFTARA AYAR: Stadyumlarda siyasi içerikli slogan atılmamasına yönelik çalışmayla taraftarlara da "ayar" verilmeye çalışılıyor. Eskişehir'de zavallı çocuğu sopayla öldürenlerin bir tanesinin üstüne gidemiyorsunuz, statlarda 30 bin, 40 bin kişi içinde slogan atan, protesto ifadesinde bulunan kişiyi tespit edecek yöntemler üzerinde çalışıyorsunuz. Kolayı var. Kapat kardeşim. Seyircisiz oynat maçları ya da koli bandı dağıt gişelere, girenlerin ağzını kapat, 'maç bitene kadar bunlar sökülmeyecek' de. Böyle bir yasak olabilir mi? Hangi sözlerin yasak, hangisinin olmadığı konusunda özel hukuk mu yaratacaksınız? Yasağın sınırlarını kim belirleyecek? 'Kahrolsun Sisi, yaşasın Mursi' demek suça girecek mi, girmeyecek mi?

USTA BU İŞ ZOR: Statlarda tezahüratı yasaklatacaksın, hicivi yasaklatacaksın, sosyal medyadan korkacaksın, öğrenciden korkacaksın, iş adamından korkacaksın, şarkı söyleyenden, durandan, kitap okuyandan, konuşandan korkacaksın. Hepimiz mumya mı olacağız bu ülkede? Usta bu iş zor, bu işi götüremezsin. Bence vitesi al boşa, bırak gitsin kendi kendine.

TÜRKİYE ZANNETTİN ORAYI: Başbakan, The Times gazetesindeki bildiriyi eleştirdi, yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı. Başbakan kendini kaptırdı, karşısında Türk medya patronları olduğunu varsaydı, Londra mahkemelerini Silivri ile karıştırdı. Türkiye zannettin orayı, yemezler orada.

SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞI: CHP adaylık süresini 2 Eylül'e kadar uzattı. Çok aday var. Mustafa Bey de adı geçen arkadaşlarımızdan bir tanesi. Mustafa Bey'in öncelikle kendisinin, konumlandırma yapması gerekiyor. Boş atışlarla bunlar olmaz. Siyaset günü geldiğinde objektif tavır, duruş ve onun arkasında söylem gerektirir. Kırmızı, yeşil, sarı trafik lambası gibi olursanız, ne tarafa bakacağınızı şaşırırsınız.

"AKP'DE SİYASET YAPSIN"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, şike davası sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren sözlerine de atıfta bulunan Koç, Hacıosmanoğlu'nu, istekli olması halinde AK Parti'de siyaset yapmaya çağırdı.

"BAYRAK EGEMENLİĞİN GÖSTERGESİDİR"

Tunceli'deki değişik tepelerde terör örgütü bayrakları asılı olduğuna dikkati çeken Koç, "Egemenliğin en önemli göstergesi bayraktır. Türkiye'de egemenlik bölüşülüyor" diye konuştu.

ARINÇ'IN "SİLİVRİ'Yİ KİMSEYE İŞGAL ETTİRMEYİZ" SÖZÜ

"Biz Türkiye'yi AKP'ye işgal ettirmeme mücadelesindeyiz..." 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları