loading
close
SON DAKİKALAR

Sarıgül'ün koltuğuna sürpriz aday: Hayri İnönü

Sarıgül'ün koltuğuna sürpriz aday: Hayri İnönü
Tarih: 17.01.2014 - 11:49
Kategori: Siyaset

12 yıl önce AK Partiden kuruculuk teklifi alan İnönü'nün torunu Hayri İnönü, aktif siyasete giriyor...

12 yıl önce AK Partiden kuruculuk teklifi alan İnönü'nün torunu Hayri İnönü, aktif siyasete giriyor.

İnönü ailesinden bir isim daha aktif siyasete hazırlanıyor. İsmet İnönü'nün torunu, Ömer İnönü'nün oğlu olan Hayri İnönü, CHP'den İstanbul Şişli Belediye Başkan adaylığına hazırlanıyor. Mustafa Sarıgül ile yakın dost olan Hayri İnönü böylelikle Sarıgül'ün koltuğuna da talip olacak.

160 aday daha belirlendi!

Daha önce DSP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yapan Hayri İnönü, dede İsmet İnönü, oğul Erdal İnönü ve torun Gülsün Bilgehan'dan sonra, politika dünyasına giren ailenin 4. ferdi oldu. Hayri İnönü Belediye Meclis üyesi seçildiğinde, politikaya Sarıgül ile devam edeceğini belirterek, 'Beni siyasete o çekti. Ondan da öte dostluk bağımız var' demişti.

ERDOĞAN'DAN KURUCULUK TEKLİFİ

Hayri İnönü, AK Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan'dan kuruculuk teklifi de almıştı. Bu teklifi reddeden ve 'Cüneyd Zapsu aracılığıyla bana ulaşarak parti programını gönderdiler ve kurucu olmamı istediler. Bunun, İnönü soyadını kullanabilmek için bir taktik olduğundan kuşkum yoktu. Tekliflerini reddettim' demişti.

Hayri İnönü'ün Şişli Belediye Başkan adaylığı CHP'nin Parti Meclisi toplantısında netleşecek. İnönü'nün adaylığını, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül önerdi. Böylelikle Sarıgül, yıllardır oturduğu Şişli Belediye Başkanlığı koltuğunu seçimi kazandığı taktirde yakın dostu Hayri İnönü'ye teslim edecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları