loading
close
SON DAKİKALAR

Sarısülük davasında skandal karar!

Sarısülük davasında skandal karar!
Tarih: 28.11.2013 - 19:51
Kategori: Gündem

Polis memuru A.Ş. ifade verirken avukatlar mahkemede olmayacak...

Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan gösteride Ethem Sarısülük kafasına isabet eden polis kurşunuyla hayatını kaybetmişti.

Radikal’in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında ‘meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürme suçundan’ dava açmıştı. Sanık polis memuru Ahmet Şahbaz, ilk duruşmada yaşanılan olaylar nedeniyle ifade verememişti. Şahbaz davanın ikinci duruşmasına da katılmamıştı.

UZAKTAN ADALET

Bunun üzerine davaya bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi , Şanlıurfa Koruma Şube Müdürlüğüne atanan Şahbaz’ın ifadesinin “sesli ve görüntülü sistemle” duruşma bağlanarak ifadesini alınmasına karar vermişti. Buna göre Şahbaz, 2 Aralık günü Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hazır edilecek ve Ankara’daki duruşmaya video konferans sistemiyle bağlanacak. Urfa’daki mahkeme bu nedenle Şahbaz’ın avukatlarının duruşma tarihinde hazır bulunması için tebligat çıkardı.

AVUKATLAR OLMAYACAK

Sarısülük’ün ailesinin avukatları da Şanlıurfa’daki duruşmada hazır bulunmak için Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Sarısülük ailesinin avukatlarının “orada olmak istiyoruz” talebini reddeden mahkeme, ayrıca sanık Ahmet Şahbaz’ın avukatlarının da duruşma salonunda hazır bulunması kararından vazgeçti.

HAKKIMIZ GASP EDİLDİ

Sarısülük ailesinin avukatlarından Kazım Bayraktar yaptığı yazılı açıklama mahkemenin kararına tepki göstererek, şunları kaydetti: “Sanığın onaylı fotoğraflarının ve nüfus kimlik fotokopisinin dosyaya getirtilmesi talebimiz mahkemece karara bağlanmadı. Bir sanığın ifadesinin başka bir mahkeme tarafından talimatla alınmasının zorunlu olduğu koşullarda tarafların ve avukatlarının talimat mahkemesinde yapılacak olan duruşmaya katılma hakları vardır ve talep ettikleri takdirde katılmaları sağlanmak zorundadır. Katili Urfa’da sorgulama hakkımız mahkeme kararı ile gasp edildi.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları