loading
close
SON DAKİKALAR

Satrançta Türkiye şampiyonları belli oldu

Satrançta Türkiye şampiyonları belli oldu
Tarih: 28.01.2019 - 10:42
Kategori: Spor

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin 636 sporcunun yarıştığı “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonası”nda, büyük yarış sona erdi ve 26 kategoride “Türkiye Şampiyonları” belli oldu. ...

7 yaş genel kategoride oynadığı 11 maçtan da galibiyet ile ayrılan ve Türkiye Şampiyonu olan Mardinli sporcu Baver Yılmaz, şampiyonada tüm dikkatleri üzerinde topladı. 7 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ve bir hafta süren şampiyonanın ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşanırken, genç şampiyonların heyecanı, mutluluğu ise görülmeye değerdi. Şampiyonada, küçüklerde 144, yıldızlarda 76 olmak üzere toplam 220 sporcu milli takım havuzuna girdi. Sporcular aldıkları derecelere göre Türkiye’yi “Dünya ve Avrupa Yaş Grupları” ile “Dünya ve Avrupa Okullar Satranç Şampiyonaları”nda temsil edecekler.

"SATRANÇ SADECE SPOR DEĞİL YENİ BİR HAYAT DEMEK"

Ödül töreninde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Doğudan batıya kuzeyden güneye, güzel vatanımızın dört bir yanında yaşayan pırıl pırıl insanlarımızla birlikte olduk. Her şampiyonada yeni cevherler keşfediyoruz. Mardin Kızıltepeli Baver gibi geleceğin büyükustası olacak çocuklarımızın başarısı bizi derinden etkiliyor. Düşünün; o daha 7 yaşında ve hiç puan kaybetmeden, hiç maç kaybetmeden büyük bir başarıya imza attı. Gösterdiği performansı hepimiz nefeslerimizi tutarak izledik. Bu sporun kazandırdıkları bambaşka. Sadece spor değil, yeni bir hayat demek. Bu şampiyonada da hem hamleler buluştu hem de yürekler buluştu. Bitlis’in Yoncabaşı Köyü'nden de Van, Mardin ve Kilis’teki köylerimizden de gelen sporcularımızın buradaki heyecanı, dostluğu görülmeye değerdi. Spor kazandı, dostluk kazandı. Çıtamızı yükselterek geleceğe ilerliyoruz. Türkiye şampiyonalarımıza katılım, sporcularımızın mücadelesi bizi gelecek için çok umutlandırıyor. Şampiyon olan sporcularımızı gönülden kutluyorum. Burada buluşan 7 bin kişiye ise ayrıca teşekkür ediyorum. Büyük satranç ailesi ile gurur duyuyorum. İyi ki varlar ve bu ülkenin geleceği için birlikte mücadele ediyoruz. Biz başladığımız günkü heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Elde ettiğimiz güzel sonuçlar ve başarı grafiği de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Tulay, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankası’na da satranca sundukları destek için teşekkür etti.

ŞAMPİYONLAR GEÇİDİ

7 yaş kızlar kategorisinde Güneş Boğday, 8 yaş genel kategorisinde Yağız Kaan Erdoğmuş, 8 yaş kızlar kategorisinde Ela Aslan, 9 yaş genel kategorisinde Salim Fenerli, 9 yaş kızlar kategorisinde Işıl Özyiğit, 10 yaş genel kategorisinde Arda Çamlar, 10 yaş kızlar kategorisinde Pelin Seyhan, 11 yaş genel kategorisinde CM Kerem Erten, 11 yaş kızlar kategorisinde WCM Elif Zeren Yıldız, 12 yaş genel kategorisinde Taha Özkan, 12 yaş kızlar kategorisinde Ecrin Efsa Büyük 'Türkiye Şampiyonu' oldu.

Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda, 13 yaş genel kategorisinde CM Zeki Berke Çaputçuoğlu, 13 yaş kızlar kategorisinde Çisel Anaçoğlu, 14 yaş genel kategorisinde Altuğ Bozyaka, 14 yaş kızlar kategorisinde WCM Safiye Öykü İnce, 15 yaş genel kategorisinde CM Bora Çilek, 15 yaş kızlar kategorisinde WFM Esma Doğa Duran, 16 yaş genel kategorisinde Emirhan Tarlabaşı, 16 yaş kızlar kategorisinde WCM İlayda Kaygısız, 17 yaş genel kategorisinde Emre Kırılmaz, 17 yaş kızlar kategorisinde Busenaz Koçyiğit, 18 yaş genel kategorisinde Can Koçak, 18 yaş kızlar kategorisinde ise Çiğdem Onur şampiyonluğa ulaşan sporcular oldu.

Emektarlar Şampiyonası’nın Kıdemli Emektarlar genel kategori şampiyonu Mustafa Yüksel, Emektarlar genel kategori şampiyonu ise Vedat Ali Çetinkaya oldu.

"EN POPÜLER SPOR SATRANÇ"

Şampiyonanın ödül törenine Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Veli Ozan Çakır, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Hakan Bebek, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Aşkın Keleş ve Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, kurul başkan ve üyeleri, Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, basın temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Veli Ozan Çakır satrancın Türkiye'de en popüler ve en yaygın spor branşlarından biri haline geldiğini belirterek TSF yönetimini bu yönde attığı adımlar dolayısıyla kutladı. Satrancın okullarda okutulması ve eğitim sisteminde yer edinmesinin önemine de değinen Çakır konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Satranç Federasyonu’nun çalışmaları sayesinde, son yıllarda satranç sporunda ülkemiz muhteşem bir başarı grafiği çiziyor. Federasyon çok kıymetli projeleri hayata geçiriyor ve satranç sporunun tanıtılması ve yaygınlaştırılması için önemli çalışmalar yapıyor. Federasyon ekibini tebrik ediyorum. Benim de mensubu olduğum satranç ailesini ve satranç severleri sevgi ile selamlıyor, dereceye giren sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları