loading
close
SON DAKİKALAR

Savarona'nın akıbeti ne olacak?

Savarona'nın akıbeti ne olacak?
Tarih: 10.09.2013 - 18:17
Kategori: Ekonomi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Atatürk'ün yatı Savarona ile ilgilendiklerini belirtti...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Atatürk'ün yatı Savarona ile ilgilendiklerini belirterek, "Savarona gemisinin bundan sonrasında devlet büyüklerinin, misafirlerin ağırlandığı, kendi tarihsel mirasına uygun bir şekilde kullanılması, ayırca müze olarak değerlendirilmesi konusuyla ilgili bir çalışmamız var" dedi.

Önceki gün İstanbul'da Savarona'yı gezen Çelik, dün Ankara'da Türkiye'yi ziyaret eden Ukrayna Kültür Bakanı Leonid Novohatko onuruna Devlet Konukevin'de verdiği öğle yemeğinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

"SAVARONA'NIN TARİHİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR"

Çelik, şunları söyledi:
"Sayın Başbakanımızın talimatıyla Savarona gemisiyle ilgileniyoruz. Onun tarihimizde önemli bir yeri var. Savarona gemisinin bundan sonrasında devlet büyüklerinin, misafirlerin ağırlandığı, kendi tarihsel mirasına uygun bir şekilde kullanılması, değerlendirilmesi konusu, ayırca müze olarak değerlendirilmesi konusuyla ilgili bir çalışmamız var. Ama şu anda kesinleşmiş bir şey yok. Süreç devam ediyor. İnşallah olgunlaştırdığımız zaman vardığımız sonucu sizinle açık bir biçimde paylaşacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları