loading
close
SON DAKİKALAR

'Savaş her an Türkiye topraklarına da sıçrayabilir'

'Savaş her an Türkiye topraklarına da sıçrayabilir'
Tarih: 26.09.2014 - 11:44
Kategori: Siyaset

IŞİD'e karşı girişilen hava operasyonlarının ardından, Batılı devletlerin Türkiye'de yaşayan veya Türkiye'ye seyahat eden yurttaşlarına yönelik güvenlik uyarıları artmaya başladı...

ABD ve bazı Körfez ülkeleri öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye ve Irak’ta terör estiren Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne yönelik hava operasyonları bölgede zaten yüksek olan tansiyonu daha da artırırken, çeşitli ülkelerde ‘misilleme’ endişesi doğuruyor. IŞİD’in, özellikle batılı hedeflere yönelik eylemler yapabileceği ülkeler arasında Türkiye’nin de adı anılırken, çeşitli Avrupa ülkeleri, Türkiye’de yaşayan veya Türkiye’yi ziyaret edecek vatandaşlarına ‘güvenlik uyarısında’ bulunuyor.

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır da bugünkü yazısında bu konuyu ele alıyor. Batılı devletlerin Türkiye’ye yönelik güvenlik uyarılarını anımsatan Çakır, “Bu sefer söz konusu uyarıları dikkate almakta yarar olabilir. Zira (IŞ)İD’in inisiyatifi ele geçirmesiyle birlikte bambaşka bir hal alan bölgemizdeki savaş her an Türkiye topraklarına da sirayet edebilir” diyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları