loading
close
SON DAKİKALAR

Savaşa karşı sergi

Savaşa karşı sergi
Tarih: 20.06.2013 - 13:42
Kategori: Yerel

Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombaların yaraladığı Iraklılardan 24’ünün portreleri ve hikâyelerinin yer aldığı ‘Bizi Rahat Bırakın’ sergisi Beylikdüzü’nde açıldı...

Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombaların yaraladığı Iraklılardan 24’ünün portreleri ve hikâyelerinin yer aldığı “Bizi Rahat Bırakın” sergisi Beylikdüzü’nde açıldı.Ataşehir Belediyesi ve CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı katkılarıyla El Ele Yaşam Derneği tarafından gerçekleştirilen sergi, savaşın sivillerin hayatına olan etkisini yansıtıyor.

Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergide, açılış konuşmasını yapan El Ele Yaşam Derneği Başkanı Alev Sakar, Irak Savaşı’nın 10. Yılında düzenlenen serginin, dünyada aynı zamanda birçok farklı noktada açılan en büyük sergi olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Savaş karşıtı serginin, “Bana olan oldu, bari çocuklarımız savaş görmesin” çağrısı taşıdığını söyledi.

İmamoğlu: Her yurttaşımız bu sergiyi görmeli

Sergiyi, daha önce Ataşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda gezdiğini ve çok etkilendiğini ifade eden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, sergide, savaşın bir topluma nasıl büyük acılar yaşattığını, yaşamlarında nasıl iz bıraktığını gördüğünü söyledi. Serginin, önemli mesajlar verdiğine dikkat çeken CHP İlçe Başkanı İmamoğlu, sergide, her bir portre sahibinin hikâyesinden alınacak büyük dersler olduğunu belirtti.

Serginin, günümüze de ciddi mesajlar verdiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Biz büyük bir milletiz. Birbirimizi iyi dinlemeli ve anlamalıyız. Bu ülkede nefes alan her yurttaş bizim yurttaşımızdır. Bu yönüyle davranarak birbirimizin acılarını sarmalıyız.Sergi,acı örnekleriyle bu mesajı veriyor.Her yurttaşımız bu sergiyi görmeli” diye konuştu.

Açılışını, El Ele Yaşam Derneği Başkanı Alev Sakar, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan’ın birlikte yaptığı sergide, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Uğur Dağ’a plaket takdim edildi.

Her bir portre sahibi kendi hikâyesini anlatıyor

Fotoğraf sanatçısı NikoGuido’nunIrak Savaşı sırasında ya da sonrasında patlayan bombalardan yaralanan 24 Iraklının portre fotoğraflarını çekerek oluşturduğu sergide, portre fotoğrafları çekilen 24 kişinin kendilerini anlattıkları 5 dakikalık ses kayıtları da bulunuyor. Bombadan önceki ve bombadan sonraki hayatlarını, yaşamlarındaki değişimi anlatan her bir portre sahibinin sözleri, ülkemizde savaş karşıtı bir tiyatro sanatçısı tarafından seslendiriliyor.

Sergi Cumartesi gününe kadar devam edecek

Sergi, “Bizi Rahat Bırakın” adını, yüzünden 30’un üzerinde ameliyat olmuş bir Iraklının dile getirdiği “Sizin medeniyetinizi, paranızı, modern yaşantınızı istemiyoruz. Sadece bizi rahat bırakın” sözlerinden alıyor. Ziyaretçilerin, kulaklık aracılığıyla her bir portre sahibinin yaşadıklarını dinleme fırsatı bulduğu sergi, 22 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları