loading
close
SON DAKİKALAR

'Savunma Yürüyüşü' yapan baro başkanlarına Ankara girişinde polis müdahalesi

'Savunma Yürüyüşü' yapan baro başkanlarına Ankara girişinde polis müdahalesi
Tarih: 22.06.2020 - 11:25
Kategori: Gündem

İktidarın Avukatlık Yasası ve seçim usullerinde değişiklik yapılması çalışmalarına tepki olarak bulundukları illerden Ankara'ya yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis engeliyle karşılaştı.

Baro başkanlarının Avukatlık Yasası'nda ve baroların seçim usullerinde yapılması düşünülen değişikliğe karşı bulundukları illerden Ankara'ya başlattıkları 'savunma yürüyüşü' Ankara girişinde polis tarafından engelleniyor.

60'a yakın baro başkanının Ankara'ya yürüyerek girmesine izin verilmiyor. Polis yürümek isteyen baro başkanlarına müdahalede bulundu. Bazı baro başkanları arbede sırasında darbedildi.

Engelleme ve müdahaleyle karşılaşan baro başkanları adına Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun açıklama yaptı. Uzun'un açıklaması şöyle:

"Cuma günü kendi illerinden Avukatlık Yasası üzerinden yapılan ve 80 milyonun hukukuna etki edecek değişiklikleri görünür kılmak için yola çıktık. Bu sabah ulaştığımız Ankara girişinde tam da yola çıkış sebebini canlı olarak yaşatan, anayasal hakkımızı, Ankara'ya girişimizi engelleyen durumla karşı karşıya kaldık. Bizlerin yola çıkışının ne kadar anlamlı ve gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Biz bizim temsil ettiğimiz insanlarla birlikte hak aramak için bu tür haksızlıklar için mücadele etmek durumundayız. Bugün halkın, baroların temsilcisi olan baro başkanları anayasal haklarına rağmen alınmadılar. Buradan ayrılmayıp, Ankara'ya girişimizi ve Ata'mıza ülkede gelinen durumu ifade etmek için Anıtkabir'e hareket edeceğiz" dedi.

Yürüyüşülerine izin verilmeyen baro başkanları oturma eylemine başladı.

Diyarbakır Baros Başkanı Avukat Cihan Aydın, baro başkanlarına yönelik engellemeye tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aydın, "60’a yakın baro başkanın yürüyerek Ankara’ya girmesine izin verilmiyor. 3 günlük yürüyüşümüzün bir amacı da yurttaşın tümüyle yasaklanan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına dikkat çekmekti. Artık bir şey söylemeye zaten gerek kalmadı, manzara ortada" dedi.

İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi Mehmet Baran Selanik, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'e bir polisin yumruk atmaya çalıştığını ifade etti. Selanik, bir baro başkanının gözlüğünün kırıldığını kaydetti.

İzmir Barosu yönetim kurulu üyesi Gazme Karaoğlu da Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı'nın polisin saldırına uğradığını, tansiyonun yükseldiğini açıkladı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları